Notícies

MUSEU DEL FRACÀS, una col·lecció de productes fallits

El 7 de juny es va inaugurar a Helsingborg el Museu dels Fracassos en el que hi podem trobar una col·lecció de 60 objectes que demostren que gràcies als grans fracassos podem arribar a aconseguir grans èxits.

Si fos per les imatges que publiquem a les nostres xarxes socials semblaria que ens passem el dia viatjant, prenent canyes amb els amics i triomfant a la vida, però això no és així. El que passa és que únicament estem acostumats a mostrar els nostres petits èxits, no els fracassos.

Segons Samuel West, creador del museu:

“Sempre estem presumint dels nostres èxits, però se’ns oblida que la major part de la nostra vida personal i familiar són fracassos. I no passa res. És normal. Em sembla important que hi hagi un museu que reivindiqui aquest missatge”

Segons diversos estudis entre un 40 i 90% dels nous productes que es llancen al mercat fracassen i un 47% de les empreses pioneres no acaben d’arrencar.

Dins d’aquest original museu hi podem trobar una lasanya de Colgate, perfum Harley-Davidson amb olor de cuir, o uns McSpaguetti. Curiós, veritat?

Anem a veure alguns exemples de fracassos:

Coca-Cola Blak: 

Coca Cola va voler innovar i va crear una beguda que barrejava el tradicional gust de Coca-Cola amb cafè, el que passa és que el seu gust era horrible i tant que tan sols va durar 2 anys al mercat (2006-2008).

 Resultado de imagen de coca cola blak

Lasanya Colgate:

Durant els anys 80 Colgate va llançar al mercat una gamma de productes congelats sota el nom de la marca de dentífrics. El seu fracàs va ser tan gran que la marca no ha volgut col·laborar amb el museu i el seu creador ha hagut de fer una recreació d’un dels packagings.

Resultado de imagen de lasaña colgate

Una màscara amb electro estimulació que prometia fer-te més “guapo”:

Aquest producte prometia rejovenir la cara a base de petits impulsos elèctrics que la màscara projectava a la cara, però evidentment no servia per a res. Tot i que es va fer una campanya amb Linda Evans, una reconeguda actriu americana, no va triomfar al mercat.

Roba interior femenina d’usar i tirar BIC:

Després del gran èxit dels bolígrafs, els encenedors i les maquinetes d’afeitar l’any 2004 BIC va voler treure al mercat roba interior d’usar i tirar però no va funcionar al mercat femení i es van retirar al poc temps de sortir al mercat. 

museu del fracàs

McSpaghetti:

McDonalds va llançar un nou producte al mercat, els McSpaguettis. Sí ho heu sentit bé, spaguettis. El llançament va ser tot un fracàs i es van retirar del mercat al cap de poc temps. Tot i això encara es venen en alguns locals de Filipines.

 museu del fracàs

TwitterPeek:

L’any 2009 la xarxa social Twiter va llançar al mercat un dispositiu que costava al voltant de 200 dòlars amb el que únicament podies escriure tweets però tenia una pantalla tan petita que no podies ni veure els 140 caràcters.

museu del fracàsNokia N-Gage

L’any 2003 Nokia va buscar combinar les funcions d’un dispositiu de gaming de mà amb les d’un telèfon mòbil. Tot i que la seva tecnologia era molt avançada en el seu moment no va funcionar per culpa del seu disseny.  L’usuari havia d’agafar de manera molt poc pràctica el dispositiu si volia mantenir una conversa. Dos anys després del seu llançament va ser retirat del mercat.

museu del fracàs

A part d’aquests productes també hi podem trobar les Google Glass, un monopoli Trump, els Donuts fresquitos amb gust de llima, la pepsi crystal, una salsa de ketchup de color verd radioactiu o inclús una beguda energètica que es va llançar amb el nom “Cocaine” i l’eslògan “l’alternativa legal”.

I vosaltres, en sabeu algun més?  Feu-nos-ho saber amb un comentari! 🙂

, , , , , , , , ,
TIPOGRAFIES PRÒPIES SENSE CASA
Una multa de 2.420 milions d’euros per a Google

Entrades relacionades

1 comentari. Leave new

  • Totalment d’acord! Els fracassos són els que ens fan progressar.

    Molt curiós el Museu. Trobo especialment graciosos els casos de Lasanya Colgate i Donuts Fresquito. :))

    Val la pena veure el vídeo adjunt. El conservador del museu s’explica molt bé i els exemples que surten també són molt bons.

    Molt bon article!

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú