Coca-Cola i la seva nova estratègia d’imatge

Una de les empreses més grans i conegudes del món fa un canvi dràstic a l’hora de transmetre la seva imatge de marca en els productes: Ara, tots els envasos de Coca-Cola s’identificaran amb el vermell i una petita variació de color en algun lloc de l’envàs, corresponent al producte (Negre per la Coca-Cola Zero, platejat per la Light i daurat per la Zero Sense Cafeïna). Perquè aquesta nova estratègia de la companyia?

dest3_7H5aYm9zbUWdsrh3Tly4JxNjFBocwv

Fins ara, les varietats de Coca-Cola funcionaven com a marques independents, tant en el disseny com en la publicitat. Però, per culpa d’això, les submarques estaven guanyant terreny a la marca mare: A Estats Units, per exemple, es ven més la Coca-Cola Light que la normal. El color plata sobrepassa el vermell. Com arreglar un problema així? Retornant als inicis en tots els seus productes, i així atorgar el màxim protagonisme a la marca pròpia: Logotip blanc, color vermell, ampolla contour i felicitat, molta felicitat.

Han pres aquesta decisió perquè el color vermell és l’únic color insuperable en el lineal d’un supermercat: La competència no pot crear productes de color vermell que destaquin més que la Coca-Cola original, perquè la gent té molt marcat aquest color al subconscient. Però si que ho pot fer amb els altres colors, i això vol dir que els seus subproductes es poden fondre en un mar de marques que no són de l’empresa. Així, si totes les submarques tornen “a casa”, pujaran al carro de l’èxit del vermell, el producte original i la seva imatge, transmetent els mateixos valors i guanyant terreny envers la competència i envers, perquè no, d’aquestes mateixes submarques.

Així, Coca-cola recalca (pels que ja s’havien espantat) que no canviaran els seus productes: El client seguirà trobant la seva beguda carbonatada de sempre, amb el mateix gust, dins els envasos. El que si que canviarà seran els dissenys d’aquests envasos.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada