Com potenciar la creativitat?

La creativitat es defineix com el pensament original, la capacitat de plantejar solucions a problemes poc comuns, o solucions diferents a problemes del dia a dia. Aquestes solucions apareixen quan imaginem, visualitzem, suposem i meditem el problema, i no contents amb la primera opció, donem més voltes a la solució, fins que creem allò que ens convenç. Suposa estudi i reflexió i difícilment surt a la primera.

Tots coneixem a algú que és més intuïtiu i creatiu, i sempre aporta la millor solució. Però no vol dir que nosaltres no puguem tenir la mateixa capacitat: La creativitat és innata, però vol entrenament.
Hi ha moltes accions del nostre dia a dia que ens poden ajudar a ser més creatius, que ens poden nodrir de coneixements i idees fresques que ens ajudin a resoldre problemes, i que ens poden aportar aquella inspiració que el dia anterior ens faltava. I només cal que tot allò que fem, ho fem amb els cinc sentits.

Llegeix: Llegir t’obre la ment a mons meravellosos reals o imaginaris, et planteja problemes i solucions que poden ser esperades o inesperades, millorant la teva fluïdesa alhora d’establir llaços mentals i connexions, i ofereix tantes perspectives com lectors existeixen. És per això que la lectura és un gran aliat de la creativitat.

Viatja: Conèixer mons llunyans (o no tan llunyans!) pot fer canviar per complet la forma en la que perceps la realitat, la importància que dónes a les coses i les solucions a un mateix problema. Obrir la ment a noves cultures, tastar nous productes, conèixer gent, enfrontar-te a problemes durant el viatge i explicar després com els has resolt són grans tècniques d’entrenament creatiu.
I evidentment, fer vacances i desconnectar de la rutina, és un magnífic al•licient per a la creativitat!

Pinta: No cal que sigui un Picasso! No és qüestió de talent, és qüestió de motivació, d’aprofitar qualsevol estona per fer un esbós o uns quants gargots i així practicar amb les teves mans i exercitar la teva ment. Tot això farà que el teu instint creatiu es desperti.

Envolta’t de gent creativa: I parla. Parla, explica, comenta i busqueu entre tots la millor solució al problema. Això farà que aprenguis dels altres i tots aquests coneixements els podràs aplicar tu en un futur.

Ja ho veieu, és molt fàcil! Tots a potenciar la creativitat! 🙂

bombeta creativa

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada