Comunicació 2.0

No és només una revolució en la forma de fer periodisme, de gestionar i distribuir notícies, és una revolució de la societat: La informació es gestiona a temps real. Els consumidors distribueixen la informació per la xarxa en qüestió de minuts. És més, tothom pot comentar-la, complementar-la i fins i tot, formar-ne part.

 

Són molts autors els que han definit aquesta nova comunicació 2.0 o web 2.0. Però, tot i les diferències entre les definicions hi ha un punt coincident: És la Web Social per excel·lència i una revolució a molts nivells.

 

Un procés que abans es limitava als grans nuclis de poder i a les grans editorials, ara està en mans de tot el poble. Davant de la gran revolució que significa aquesta era 2.0, les empreses, els mitjans de comunicació i els professionals cal que siguin capaços d’avançar-se als esdeveniments i que siguin àgils per adaptar-se a la novetat: Estaven acostumades a entorns unidireccionals on només ensenyaven els seus productes, sense tenir en compte les opinions o queixes dels clients.

 

Però ara, cal que aprenguin a parlar de tu a tu amb els consumidors, a acceptar crítiques i canalitzar-les al seu favor, així arribant millor a els seus stakeholders. I aquest mateix sistema de cara al públic, també l’haurien de poder aplicar a la seva comunicació interna: Els primers que han d’estar contents amb l’empresa han de ser els treballadors. S’ha d’evitar la jerarquització i l’avorriment, per acabar construint una conversa corporativa interconnectada, que farà créixer l’empresa en molts sentits.

 

Tant bon punt un fet succeeix, afecti a una empresa o no, Internet ja va ple de fotografies, vídeos i paròdies, que es comenten a través de Twitter, Facebook i d’altres xarxes socials… Comentaris que efectivament, poden fer trontollar una empresa, o inclús fer-la caure, però que ben aprofitats, poden fer-la créixer i millorar la seva imatge.

 

I tu, ja gestiones correctament les xarxes socials? Fes créixer la teva empresa!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada