Errors que cal evitar a l’hora d’emprar #hashtags

Els hashtags es representen amb el símbol ‘#’ i s’empraven inicialment per marcar paraules claus, temàtiques principals i per rastrejar continguts específics a Twitter. Amb el temps, l’ús del hashtag es va estendre a Instagram, Facebook, Google+, Tumblr, Pinterest…Tot i la seva popularitat, són moltes encara les persones i entitats que no empren aquests recursos de forma apropiada.

Principals errors que cal tenir en compte:

  1. Crear hashtags massa llargs i confusos: Si tenim en compte que comuniquem de cara al món, crear hashtags massa llargs, que puguin portar a la confusió o que només el conegui un grup reduït de gent ens generarà una reacció contraproduent. A més, si s’empra a Twitter, ens omplirà caràcters útils que ens podrien servir per transmetre informació valuosa. De la mateixa manera, incloure molts hashtags a les nostres publicacions farà que perdem espai o que no sigui comprès per el públic.
  2. Promocionar el hashtag únicament a Twitter: Cal que les paraules claus que decidim vagin totalment relacionades amb la campanya o l’esdeveniment concret que realitzarem i això implica que apareguin a totes les plataformes (online i offline) per on ho promocionem.
  3. L’ús del hashtag: Cal tenir en compte si els hashtags que escollim han sigut emprats amb anterioritat per algun altre esdeveniment. En cas afirmatiu, podem estar “regalant” popularitat a un esdeveniment que no és el nostre o podem estar confonent conceptes, imatges, publicacions i tot el que vagi etiquetat amb el hashtag. Alhora, cal tenir molt en compte si el hashtag que emprem ha estat anteriorment relacionat amb algun significat negatiu.
  4. Emprar hashtags que no tenen relació amb el contingut: Tot i que no està prohibit, sovint s’empren hashtags que no tenen res a veure amb el contingut per pujar el nivell de visualitzacions i així de m’agrades o de comentaris i de fet, és una pràctica totalment contraproduent, ja que s’interpreta com una tècnica d’spam per els usuaris i pot fer perdre popularitat.
  5. Emprar hashtags amb caràcters no permesos: Els espais no estàn permesos en la redacció dels hashtags, ja que els buscadors no els reconeixen com part d’una sola etiqueta. Alhora, tampoc es reconeixen bona part de les puntuacions.

I tu, ja els fas servir correctament? 🙂

Vols saber quina és l’estructura que hauria de tenir un hashtag? FES CLIC AQUÍ! 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada