Logotips amb missatges ocults

Les grans marques que coneixem avui en dia presenten una simbologia que va molt més enllà d’un simple nom que reconeixem a primera vista o amb una simple referència. Aquest és el poder que té la imatge gràfica de la marca o logotip, el qual compon una identitat de marca molt potent i que a més amaga  una simbologia coherent al darrere. En aquest post, analitzarem la simbologia que s’amaga darrere de grans marques. Alguns més evidents que altres, i d’altres que de tan evidents es poden arribar a passar per alt, ja que no els aconseguim veure si no ens ho mostren abans. Estigueu ben atents per què n’hi ha de molt interessants!

Amazon

Amazon és el gegant d’internet en vendes. La botiga online presenta un gran contingut de productes de tot tipus i de diferents camps. És tal la quantitat d’estoc que engloba l’empresa que la seva imatge de marca fa referència a aquesta qualitat. El logotip presenta una línia de color groc que surt de la “A” i assenyala a la “Z”, fet que com avançàvem, simbolitza que l’empresa cobreix tot tipus de productes de la “A” a la “Z”. Aquesta línia també representa un somriure que fa referència a la satisfacció del client.

Gillette

La principal marca de productes dedicats a la depilació no podia deixar de banda al seu producte estrella de fulles d’afaitar. És per això que presenta un logotip amb una simbologia amagada i que a primera vista pot ser complicat d’apreciar. Si ens fixem bé la “G” i la “I” presenten un petit tall perfecte que representa l’efectivitat i la precisió de les fulles d’afaitar que Gillette fabrica.

Carrefour

El supermercat d’origen francès fa ús de l’idioma per crear un doble sentit en la paraula que dóna imatge de marca a l’empresa. En francès la paraula Carrefour significa intersecció, d’aquí les dues fletxes que assenyalen en sentit oposat. A més, les dues fletxes deixen a la vista una “C” a la zona negativa.

Beats

La marca líder d’auriculars de qualitat deixa molt clar el seu posicionament i el tipus de producte que fabrica amb un logotip senzill, però a la vegada carregat de simbologia. Si ens fixem bé la inicial de la marca “B” es troba escrita en minúscula dins un cercle. Fet que representa a una persona fen ús dels auriculars.

Logos-amb-missatges-ocults-02

FedEx

L’empresa líder en transports i paqueteria no podia faltar en el nostre repertori, ja que fa molt bon ús del seu logotip per expressar l’eficàcia de l’empresa. La simbologia del logotip fa referència a la immediatesa en l’entrega dels paquets. No només per què la tipografia es presenta en format “condenset” sinó que també per què s’amaga una fletxa entre la “E” i la “X”.

Pinterest

Una de les xarxes socials que més ha crescut en els últims anys i que es posiciona pel gran nombre de recursos en idees, curiositats i disseny que la gent comparteix dins l’eina. Ja que la finalitat de la xarxa social és la de seleccionar les imatges que més ens agraden per guardar-les com a preferides, es representa una “P” en forma de xinxeta per fer referència a l’acció interna de l’eina per guardar aquelles imatges que més ens agraden: “Pin”.

Le Tour de France

El famós Tour, una de les competicions més dures i exigents que es coneix, no deixa de banda la finalitat d’un esport que des de sempre ha causat expectació, el ciclisme. És per això que el logotip representa una rodona groga que fa referència el sol d’estiu, època en la qual té lloc la competició. Però no es queda aquí, ja que aquesta rodona groga també fa referència a la roda d’un ciclista. En aquest cas la “R” dóna forma al personatge.

Toblerone

Les nostres xocolatines preferides del mercat tenen un origen que no podia ser cap altre que Suïssa. I els mateixos fabricants tenen molt clara la seva arrel, només cal donar un cop d’ull al logotip. És un dels missatges subliminals més complicats d’apreciar, però si ens donem uns segons per fixar-nos en la muntanya (primer element representatiu del país) veurem una clara silueta d’un ós (segon element representatiu del país).

LG

El gegant tecnològic Sud-coreà que fabrica tot tipus de components d’última generació presenta un logotip simple però a la vegada original. El poc joc que se li poden donar a dues lletres en un logotip, LG ho resol amb una eficàcia i sotilesa genial, ja que es dibuixa una cara amb la composició de les dues lletres. N’hi ha que van més enllà i diuen que el logotip està compost a partir del personatge principal del famós joc “Comecocos”.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada