Neuromàrqueting

imagen-neuro3

Encara que sembli inversemblant, en el món del màrqueting hi trobem un forat per la ciència, anomenat Neuromàrqueting. Ens serveix per investigar i analitzar el màrqueting tradicional aplicant les tècniques de la neurociència. Aquestes tècniques ens ajuden a mesurar l’activitat cerebral, les respostes als diferents estímuls, i esbrinar quins nivells d’atenció tenen les persones analitzades davant d’un anunci, segon per segon o pla per pla.

D’aquesta manera es pot saber si un anunci tindrà impacte o no, quina part de l’anunci es pot suprimir o si s’ha d’afegir quelcom, quins sentiments desperta en el subjecte, entre d’altres.

Aquests estudis serveixen per que l’empresa anunciant tingui consciència de l’impacte que pot provocar el seu anunci, i mesurar si li val la pena gastar-se els seus recursos en una campanya de publicitat que pot ser que funcioni o potser que no. A més, d’aquesta manera es contribueix en el benestar social ja que s’entén la decisió del consumidor, ja que els anuncis són del seu gust i el més probable és que el consumeixi.

Una de les tècniques que s’utilitza per a la investigació és l’Eye-Tracking: analitza els moviments oculars enfront una pantalla per així detectar el recorregut dels ulls i en quina part de la pantalla es fixen més, anomenats punts calents de la imatge. Això és possible a unes càmeres d’alta velocitat per rastrejar els glòbuls oculars, la dilatació de la pupil•la i el parpelleig del subjecte, entre d’altres.

És així com el neuromàrqueting ajuda a crear anuncis efectius i de qualitat per tal de no tenir una societat avorrida d’aquesta disciplina per culpa d’anuncis abusius i de poca qualitat.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada