Xarxes socials i televisió

”Les xarxes socials estan revolucionant la nostra manera de veure la televisió”

El fenomen de les xarxes socials s’ha introduït de tal manera a la nostra  vida quotidiana que  no només ens ha modificat la manera en què ens relacionem amb els demés, sinó també la manera de comprar, i ara estan arribant a transformar la manera en què mirem la televisió.

Com a audiència, les xarxes socials ens ajuden a tenir més protagonisme, ja no som espectadors passius. A més a més, gràcies a Internet podem escollir en quin moment del dia volem veure aquell programa i a quina hora ho volem fer.Televisió i xarxes socials creative corner agency

Les xarxes socials formen part del contingut televisiu. Són un mitjà de comunicació que ha convertit la programació en quelcom més dinàmic i on l’usuari es sent més partícip. Cada vegada és més habitual veure en els programes televisius espais on es mostren els tuits dels espectadors, se’ls introdueix un hashtag perquè l’utilitzin,…  Una manera d’enganxar al públic online cap a la televisió i aconseguir de manera “gratuïta” més publicitat del programa.

Transformen mirar la televisió en quelcom més social: Actualment les xarxes socials formen part del contingut televisiu. Gràcies a les xarxes socials l’audiència televisiva ha deixat de ser passiva i té la oportunitat d’influenciar i fer peticions a temps real per desviar el rumb del programa televisiu en directe.

L’audiència té veu i vot: Ja no ens sorprèn veure un programa de televisió on a temps real es van llegint i publicant els tuits que els espectadors poden enviar utilitzant els hasthags oficials del programa.

Les xarxes socials registren les percepcions i valoracions dels espectadors sobre el programa: Els espectadors poden donar a conèixer a tothom la seva opinió en directe sobre allò que estan veient a la televisió, per tant, a les xarxes socials es pot veure quina opinió es té sobre el programa (la qualitat, els seus defectes, les mancances…) Això pot ajudar a actuar en conseqüència i complaure les peticions dels espectadors, però no deixa de ser una arma molt poderosa.

Si parlem de xarxes socials i televisió, la xarxa social reina en aquest cas és Twitter. Pel seu dinamisme, immediatesa i flexibilitat és la xarxa social per excel·lència que més ha influenciat als mitjans de comunicació, i per això és la gran vencedora com a plataforma complementària per a l’espectador alhora d’interactuar. Molts dels programes i sèries del moment promocionen els seus perfils de twitter i hashtags oferint a l’espectador l’oportunitat d’opinar, recomanar i relacionar-se amb els demés durant l’emissió del propi programa.

No podem oblidar però, que part de l’èxit de la “televisió social” és gràcies als smartphones, un nou suport que ha ajudat a la televisió i a les xarxes socials a fer aquest salt qualitatiu.

I vosaltres, també envieu tuits mentre mireu la televisió? Feu-nos-ho saber!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada