InternetNotíciesSocial Media

Challenge #Boicotalplàstic

Es calcula que a Espanya cada dia es llencen 26 tones de plàstic al Mediterrani i les xifres no paren de créixer. Es diu que al mar hi ha prou plàstic per omplir més de 10 milions de camions. Per sort, cada vegada són més les persones que van prenent consciència i que tenen clar que l’objectiu ja no és només reciclar, sinó que també s’ha de reutilitzar i reduir els embolcalls de plàstic.

La setmana passada, les entitats que formen el moviment Residu Zero, van proposar el repte #BoicotAlPlàstic2019 a les xarxes socials amb l’objectiu de conscienciar als grans supermercats de l’ús excessiu i innecessari del plàstic.

El challenge convidava al consumidor a no generar cap residu de plàstic durant la setmana del 3 al 9 de juny. En poques hores es va fer viral i les xarxes socials es van inundar de vídeos i imatges animant a tothom a participar-hi.

El repte de viure, avui en dia, una setmana sense plàstic és més complicat del que ens podem imaginar i aquí us deixem l’enllaç d’un article d’El País on una noia va redactar un diari setmanal explicant el seu intent per complir amb el challenge.

Greenpeace es va adherir a la iniciativa de seguida però va voler anar més enllà i va proposar fer aquest repte durant 21 dies perquè així esdevingués finalment en una rutina, en una nova forma de vida.

Compartim 5 claus per poder començar amb un estil de vida més “Zero waste” i acabar reduint el màxim el consum de plàstic:

  • Utilitzar bosses reutilitzables, de roba o cistells. Una bona manera de no consumir plàstic és portar alguna bossa de roba al damunt per les compres que no planifiquem.
  • Comprar a granel. Cada vegada són més els establiments que tenen la venda al detall. És qüestió de planificar què necessites i a on pots comprar-ho.
  • Apostar pel vidre. És 100% reciclable. Refrescos, cremes de verdures, iogurts, llet, aigua…hi ha molts productes que es troben envasats en vidre.
  • Evitar l’aigua envasada. Es recomana consumir-ne de la xarxa i omplir envasos reutilitzables, com les cantimplores de vidres.
  • Minimitzar l’ús de cosmètics o productes de neteja personal envasats amb plàstic. Tenir només els productes imprescindibles i fer servir pastilles de sabó i altres productes amb format sòlid.

I per acabar, relacionat amb tota aquesta setmana de boicot contra els envasos, Estrella Damm ja ha tret la primera part del seu esperat espot publicitari per anunciar la campanya d’estiu. Aquest cop amb un missatge ecologista, que parla de sostenibilitat i amb un principal protagonista, el Mediterrani.

Si encara no l’heu vist feu clic aquí i ens agradaria molt saber la vostra opinió!
Els CMS més utilitzats per el desenvolupament d’ecommerce
El nou rebranding de Correus

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú