Disseny

El nou rebranding de Correus

El passat 4 de Juny l’operador postal públic Espanyol Correus va presentar públicament la seva nova identitat visual. Un canvi que ha desencadenat tota una polèmica a les xarxes socials. En general, el públic es va escandalitzar al saber que aquest rebranding havia tingut un cost total de 139.626€. Realment és una xifra alta? Al post d’avui ho qüestionarem.

Aquest replantejament l’ha dut a terme la prestigiosa agència de branding Summa, coneguda també pel redisseny de RTVE o del FC Barcelona.

Quasi tres anys és el temps que Summa ha estat treballant en aquest repte, des de realitzar noves estratègies i llenguatges fins a adaptar la nova identitat visual als milers de suports que té Correus.

Restyling del logotip i eslògan

Han apostat per mantenir la cornamusa i la corona, dos elements molt importants per la identitat de Correus. S’ha respectat el disseny inicial que va crear José María Cruz Novillo, l’any 1977. Tot i mantenir aquests elements, s’ha simplificat el logotip adaptant-lo a una versió més neta, seguint la filosofia píxel perfect. D’aquesta manera és més fàcil el seu ús en espais reduïts i suports digitals.

“Los Nuevos tiempos llegan por Correos” és l’eslògan que estrena l’empresa per aquesta nova etapa. L’agència Summa justifica que “Correus és una empresa que porta la transformació a les venes”.

Tipografia pròpia

Una part important d’aquesta renovació ha sigut la creació d’una tipografia pròpia per l’empresa. L’han denominat ‘Cartero’ i té de tres gramatges diferents: Light, Regular i Bold. Segueix un estil simple i modern.

Vídeo corporatiu

A més a més, s’ha presentat la nova identitat de l’operador postal públic Espanyol amb un vídeo animat al ritme de trap. Donant-li un estil modern i més fresc a la marca.

Trama i aplicacions

S’ha creat un estampat que ajudarà a donar molt de joc a les diferents peces gràfiques de l’empresa. S’han utilitzat els colors corporatius de Correus i la morfologia de la cornamusa, símbol emblemàtic de l’operador postal.

La nova imatge gràfica s’ha aplicat a furgonetes, motocicletes, bústies, cartes, papereria, cartells, etc.

Així doncs veiem que el rebranding de Correus no ha consistit a renovar únicament el logotip sinó que hi ha tot un treball de rerefons que normalment no és gaire valorat per la gent que no treballa en el sector.

Aquest projecte ha comportat el restyling del logotip, la creació d’una tipografia pròpia, un nou eslògan, modernitzar la seva comunicació i adaptar la imatge gràfica a totes les aplicacions entre d’altres. Per concloure el post d’avui, diria que valorem molt positivament el treball fet en el rebranding de Correus.

, , , , ,
Challenge #Boicotalplàstic
Promociona la teva empresa amb Pinterest

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú