Creative CornerDisseny

Fomentar la creativitat

Vols fomentar la creativitat? Aquesta és una eina que tots portem a dins, ens serveix per poder solucionar allò que se’ns posa al davant.

Encara que et sembli que no ets creatiu, ho ets, tot i que potser tens aquesta funcionalitat una mica desentrenada. Sovint, la por, la vergonya o el perfeccionisme, poden ser interruptors del pensament creatiu. Per això en aquest post et farem cinc cèntims d’algunes coses que pots aplicar, per fomentar la creativitat que portes dins. Som-hi!

Com s’ha mencionat anteriorment, un dels principals factors que bloquegen la creativitat és la por. La por de què diran o pensin els altres. Com a conseqüència fa que el nostre pensament es limiti al que ja existeix i s’estableixi en el que està acceptat com a correcte per la comunitat. D’aquesta manera es bloquegen aquelles idees noves i trencadores. Per tant, et recomanem que saltis fora de la zona de confort i treguis a la llum tot el teu potencial, sense pors ni judicis!

En primer lloc, et llencem tres punts bàsics que t’ajudaran a tenir una ment més desperta i creativa. També t’ajudaran amb altres aspectes del teu dia a dia:

  • Practicar exercici físic: quan es du a terme activitat física el cervell canvia, està més oxigenat i produeix més sang i nutrients. També fa augmentar les capacitats de raonar i recordar, com també ajuda a mantenir un estat d’ànim més estable.
  • Descansar: sense descans, és difícil tenir energia i motivació per generar idees. És important per fomentar la creativitat, deixar descansar el cervell, relaxant-te o fent activitats de gaudi que t’omplin.
  • Espais ordenats: sí que partim que la creativitat surt de les regles establertes i que sovint les idees que es generen poden semblar caòtiques. Tot i això, no vol dir que l’espai que t’envolta hagi d’estar en acord. És molt recomanable que tinguis en compte com està l’espai on convius o treballes, que estigui ordenat i net. Espai net ment neta.

A continuació et plantegem una sèrie de pautes que pots aplicar per tal de fomentar la creativitat:

Un factor bàsic per fomentar la creativitat és qüestionar-s’ho tot. Dona voltes a tot el que veus i sents al teu voltant, pregunta’t què passaria si les coses no fossin tal com són, com t’agradarien que siguessin, com es poden millorar, etc. Dona espai a totes les idees que et vinguin al cap, no existeixen les bones ni les dolentes.

Toca, olora, prova, veu i sent. Utilitza tots els teus sentits per trobar noves idees. A través dels sentits pots experimentar sensacions que despertaran la teva creativitat. Un bon exercici és rodejar-te d’imatges que per tu siguin inspiradores. Crea un moral amb allò que et captiva per tal que, quan ho miris, la teva ment comenci a connectar diferents fils per crear-ne de nous. Una altra proposta és crear amb l’ajuda de la música. Tria una melodia que et transporti, observa al que et transmet, i plasma-ho a la realitat.

Et plantegem una sèrie de pautes que pots aplicar per tal de fomentar la creativitat. Un factor bàsic per fomentar la creativitat és qüestionar-s'ho tot.

Una molt bona eina per fomentar la creativitat, és tenir un llibre d’idees. Una llibreta, preferiblement amb les pàgines en blanc, en la qual puguis escriure-hi, dibuixar o enganxar tot allò que trobis interessant. D’aquesta manera obtindràs un recull de propostes, que quan necessitis crear, podràs revisar per inspirar-te. En el següent link et deixem una opció que posarà a prova la teva creativitat.

Et plantegem una sèrie de pautes que pots aplicar per tal de fomentar la creativitat. Un factor bàsic per fomentar la creativitat és qüestionar-s'ho tot.

Aplicant aquesta sèrie de consells esmentats anteriorment ja tens molt de guanyat per començar a treure pols a la teva creativitat. I recordar-te que la creativitat consisteix a sortir dels límits establerts, vola que la creativitat no té fronteres!

A continuació et deixem un vídeo amb més informació de com fomentar la creativitat i el link d’un projecte de l’agència:

Toca restyling de marca?
Targetes regal Sant Jordi 2022

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú