Creative CornerDisseny

Fomentar la creativitat

Vols fomentar la creativitat? Aquesta és una eina que tots portem a dins, ens serveix per poder solucionar allò que se’ns posa al davant.

Encara que et sembli que no ets creatiu, ho ets, tot i que potser tens aquesta funcionalitat una mica desentrenada. Sovint, la por, la vergonya o el perfeccionisme, poden ser interruptors del pensament creatiu. Per això en aquest post et farem cinc cèntims d’algunes coses que pots aplicar, per fomentar la creativitat que portes dins. Som-hi!

Com s’ha mencionat anteriorment, un dels principals factors que bloquegen la creativitat és la por. La por de què diran o pensin els altres. Com a conseqüència fa que el nostre pensament es limiti al que ja existeix i s’estableixi en el que està acceptat com a correcte per la comunitat. D’aquesta manera es bloquegen aquelles idees noves i trencadores. Per tant, et recomanem que saltis fora de la zona de confort i treguis a la llum tot el teu potencial, sense pors ni judicis!

En primer lloc, et llencem tres punts bàsics que t’ajudaran a tenir una ment més desperta i creativa. També t’ajudaran amb altres aspectes del teu dia a dia:

  • Practicar exercici físic: quan es du a terme activitat física el cervell canvia, està més oxigenat i produeix més sang i nutrients. També fa augmentar les capacitats de raonar i recordar, com també ajuda a mantenir un estat d’ànim més estable.
  • Descansar: sense descans, és difícil tenir energia i motivació per generar idees. És important per fomentar la creativitat, deixar descansar el cervell, relaxant-te o fent activitats de gaudi que t’omplin.
  • Espais ordenats: sí que partim que la creativitat surt de les regles establertes i que sovint les idees que es generen poden semblar caòtiques. Tot i això, no vol dir que l’espai que t’envolta hagi d’estar en acord. És molt recomanable que tinguis en compte com està l’espai on convius o treballes, que estigui ordenat i net. Espai net ment neta.

A continuació et plantegem una sèrie de pautes que pots aplicar per tal de fomentar la creativitat:

Un factor bàsic per fomentar la creativitat és qüestionar-s’ho tot. Dona voltes a tot el que veus i sents al teu voltant, pregunta’t què passaria si les coses no fossin tal com són, com t’agradarien que siguessin, com es poden millorar, etc. Dona espai a totes les idees que et vinguin al cap, no existeixen les bones ni les dolentes.

Toca, olora, prova, veu i sent. Utilitza tots els teus sentits per trobar noves idees. A través dels sentits pots experimentar sensacions que despertaran la teva creativitat. Un bon exercici és rodejar-te d’imatges que per tu siguin inspiradores. Crea un moral amb allò que et captiva per tal que, quan ho miris, la teva ment comenci a connectar diferents fils per crear-ne de nous. Una altra proposta és crear amb l’ajuda de la música. Tria una melodia que et transporti, observa al que et transmet, i plasma-ho a la realitat.

Et plantegem una sèrie de pautes que pots aplicar per tal de fomentar la creativitat. Un factor bàsic per fomentar la creativitat és qüestionar-s'ho tot.

Una molt bona eina per fomentar la creativitat, és tenir un llibre d’idees. Una llibreta, preferiblement amb les pàgines en blanc, en la qual puguis escriure-hi, dibuixar o enganxar tot allò que trobis interessant. D’aquesta manera obtindràs un recull de propostes, que quan necessitis crear, podràs revisar per inspirar-te. En el següent link et deixem una opció que posarà a prova la teva creativitat.

Et plantegem una sèrie de pautes que pots aplicar per tal de fomentar la creativitat. Un factor bàsic per fomentar la creativitat és qüestionar-s'ho tot.

Aplicant aquesta sèrie de consells esmentats anteriorment ja tens molt de guanyat per començar a treure pols a la teva creativitat. I recordar-te que la creativitat consisteix a sortir dels límits establerts, vola que la creativitat no té fronteres!

A continuació et deixem un vídeo amb més informació de com fomentar la creativitat i el link d’un projecte de l’agència:

Toca restyling de marca?
Targetes regal Sant Jordi 2022

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú