Creative Corner

Entrevista a en Xevi Serrat

 Avui us portem una entrevista realitzada a en Xevi Serrat, programador web de l’agència!

 • Ens podries explicar una mica sobre tu?
 • Xevi Serrat -Programador i Dissenyador web

  I tant! Vaig estudiar Administració de Sistemes Informàtics, no té molta relació amb el que estic fent actualment, però va ser la porta d’entrada a tot el que és informàtica en general. Llavors, a partir d’aquí vaig fer les pràctiques en una botiga d’informàtica fent reparacions i assistències en domicilis, xarxes locals, empreses, particulars, etc. Després, vaig fer el salt a agència, vaig treballar a una agència durant 5 anys i és on vaig aprendre les bases de programació web. Bàsicament, el que he fet de programació ha estat web i tot de forma autodidàctica, sí que és cert que vaig fer alguna cosa durant la meva formació, però realment quan m’he format de veritat ha estat treballant.

 • Llavors, vaig aprofitar el temps mentres no treballava per adaptar-me al que creia que era necessari, i vaig començar a provar els CMS estàndard perquè estava acostumat a programar manualment tot, des de creació de base de dades fins a maquetació en HTML, tanmateix, sempre estaré agraït a la primera agència on vaig treballar perquè vaig aprendre moltíssim. En aquest any vaig realitzar alguns projectes amb WordPress ja que em va semblar la plataforma més versàtil . Bé, ara porto 7 anys treballant a Creative Corner, és a dir, són 12-13 anys d’experiència en aquest sector i segueixo aprenent cada dia.
 • Quin és el teu estil de treball?
 • No tinc un estil de treball concret, però tinc clar el procés de desenvolupament d’una web. Malauradament, és una mica complicat seguir una estructuració per tots els projectes, ja que depèn de la fase en la qual es trobi cada un d’ells. Sempre intento començar un projecte amb el màxim contingut possible, per tal d’agilitzar el procés d’elaboració. Bé, sempre ens intentem adaptar a les necessitats del client.
 • Quins han estat els projectes que has fet recentment?
 • Recentment, hem fet la web TQ InvestPro que és una web que hem treballat conjuntament amb un estudi d’aquí Banyoles i la veritat és que el resultat és molt sobri, elegant. Bé, és l’exemple perfecte que una pàgina web amb WordPress es pot personalitzar moltíssim i sobretot, és fàcil per l’usuari de gestionar-ho. Llavors, tenim Festes Banyoles, que és una web que m’agrada molt fer, la renovem com a mínim un parell de cops a l’any. Tot i que jo no sóc banyolí, porto 7 anys treballant aquí i em sento com un banyolí més. La veritat és que participar en tot el que són projectes d’aquí Banyoles, em fa molta il·lusió.
 • Quant de temps triga un projecte de desenvolupament web a completar-se, des de principi a fi?
 • Entre una setmana i un any. Depenent de les necessitats del client, hi ha projectes que amb una o dues setmanes ja els tenim fets, en canvi, d’altres que poden allargar-se a fins a un any degut a canvis dràstics durant el desenvolupament, per sort sempre treballem amb varis projectes a la vegada pel que sempre estem avançant.
 • Prefereixes treballar amb llocs web personalitzats o amb plantilles?
 • Considero que això depèn més de la necessitat de cada projecte. A mi m’agrada treballar amb plantilles pel seu dinamisme. Començar des de zero significa que s’allargarà. Quan feia projectes manuals des de zero, potser en feia 2 o 3 a l’any. Fer projectes més llargs és més monòton i feixuc que fer projectes curts, perquè canvies de sector i et permet aprendre molt. En aquest sentit, és necessari remarcar que sempre partim d’un disseny de zero, mai utilitzem una plantilla que vingui tot prefabricat. El que ens dóna la plantilla és personalització i llibertat a l’hora de maquetar.
 • T’agrada treballar en equip mentre codifiques? Què creus que aporta a un equip d’èxit?
 • Per mi és fonamental i és genial treballar en equip en aquest sector. Poder demanar opinió i que t’ajudin els companys/es del departament de disseny és un luxe. Sempre els hi estaré agraïts que ajudin perquè de vegades els desenvolupadors ens costa un punt més dissenyar. Moltes vegades els hi demanem opinió i ells/es amb quatre retocs veus que et canvia tot i és genial. Així com dic amb els de disseny, també passa amb el meu company de programació que sempre està disposat a donar-me un cop de mà.

“Poder demanar opinió i que t’ajudin els companys/es del departament de disseny és un luxe”

 • Disposes d’alguna estratègia de SEO?
 • En els últims anys, hem après molt de SEO gràcies a col·laborar amb DobleSEO, la qual és una empresa de Girona amb la que fem molts projectes. A base de reunions i d’entendre el que ens expliquen, de voler ajudar el client en millorar les visites a la seva pàgina web, permet que estiguem aprenent molt. El que fem amb DobleSEO és una Masterclass. Per tant, no disposem d’una estratègia concreta, però cada cop tenim més clar com hem de treballar una web des de zero perquè compleixi amb les normes de SEO que indica Google.
 • En quin entorn de la programació et sents més còmode?
 • Bé, tot el que estat treballant de programació ha estat encarat a web, així que si t’haig de dir un llenguatge amb el qual em sento còmode és el PHP, tot i que vaig començar a treballar amb ASP. En aquest sentit, a la que vam veure que el PHP té més suport i continuïtat per Internet i a més, és un llenguatge molt massificat i molta gent hi treballa i està disposat a ajudar-te.
 • Quines són les habilitats més importants que ha de tenir un desenvolupador web?
 • Bàsicament renovar-se, tenir la ment molt oberta a provar noves coses i ser molt autodidacta. Tot el que he après al llarg dels anys, ha estat de forma autodidacta i amb experiència d’anar treballant amb projectes diferents.
 • Com et mantens al dia amb les noves tendències en desenvolupaments i programes de codificació?
 • Cada dos per tres ens trobem amb nous reptes, xarxes socials que canvien maneres de fer les coses, xarxes socials noves que requereixen integracions. Per tant, per força major ens hem de mantenir al dia. Per exemple, Facebook va treure el tema dels catàlegs online, llavors, tu havies d’espavilar-te i saber com havies de configurar la web perquè Facebook integrés el teu catàleg de la web.
TQ InvestPro

,
Plantillas Sant Jordi 2021 [Descarregables]
Packaging sostenible

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú