Creative CornerDissenyTecnologia

Llistat dels programes Adobe

Adobe és una empresa que destaca pels seus programes i aplicacions per al disseny i l’edició d’imatges, vídeo, pàgines web i tants altres elements gràfics utilitzats diàriament pels professionals.
Avui volem fer una repasada quins són els programes que ofereix l’empresa, per a què serveix cada un i a qui va dirigit. En primer lloc us explicarem quins són els programes més utilitzats pels usuaris:
 • Adobe Photoshop. És, sens dubte, el programa més conegut i estès entre els usuaris. S’utilitza per a l’edició d’imatges i arxius, composició de dissenys digitals, edició de fotos i fins i tot per a disseny de pàgines web, aplicacions i programes. També inclou eines per editar imatges en 3D, vídeos i molt més, tot i que generalment s’utilitza per a fotografia i edició. És molt utilitzada en moda, revistes, publicitat, cartelleria, disseny gràfic, màrqueting, imatge de marca…
 • Adobe Photoshop Lightroom. És un programa independent de Photoshop, però que serveix per complementar el treball i els projectes realitzats amb aquest. Malgrat això, se centra exclusivament en el processament i l’edició de fotografies digitals, deixant el disseny gràfic a un costat.
Programes-Adobe-creative-corner-agency-publicitat-girona
 • Adobe Ilustrator. El programa més utilitzat pels nostres dissenyadors! Similar a Photoshop pel que fa a interfície i utilització de les eines, encara que és molt diferent. En aquest cas no treballarem amb imatges o vídeos, sinó amb gràfics vectorials i il·lustracions. És un programa centrat en els dissenyadors gràfics. Anteriorment us vam ensenyara com fer l’efecte neó amb l’Illustrator amb un tutorial.
 • Adobe InDesign. Es tracta d’una aplicació utilitzada per a la composició digital de pàgines. Ideal per editorials, llibres, revistes i tota mena de treballs relacionats amb el sector de la premsa i la lectura, tant física i impresa com digital o electrónica.
 • Adobe Premiere Pro. Programa utilitzat per a l’edició i creació d’arxius multimèdia. Tota mena de vídeos, pel·lícules, curts, anuncis i altres arxius o projectes poden ser treballats amb Adobe Premiere Pro.
 • Adobe After Effects. Programa dedicat a la creació de gràfics animats i efectes visuals. És molt bona per a la introducció d’efectes especials i l’edició especialitzada en aquests elements.
Seguidament, us enumerarem els programes secundaris que té Adobe que, tot i no ser els més utilitzats pels usuaris, no deixen de ser d’allò més interessants:
 • Adobe XD. El programa antigament anomenat Adobe Experience Design La seva finalitat és la de crear i dissenyar prototips del que serà l’experiència d’usuari en diferents plataformes a través d’un editor de gráfics vectorials.
 • Adobe Stock. És un programa que ofereix més de 90 milions d’arxius per a creatius professionals. Imatges, vídeos, gràfics i molt més.
 • Adobe Acrobat Pro DC. S’utilitza per visualitzar, crear i modificar arxius PDF.
 • Adobe Dreamweaver. És un programa que serveix pel disseny i programació web a través del llenguatge HTML o PHP.
 • Adobe Animate. Antigament anomenat Adobe Flash, serveix per crear i editar animacions o arxius multimedia generats per Flash.
 • Adobe Premiere Rush. Un dels programes més recents de l’empresa, és un editor de vídeos pels creadors de continguts a les xarxes socials com Youtube, Instagram, Twitter, Facebook, Vimeo i Snapchat. Fins i tot, és posible publicar els vídeos directament a aquestes plataformes.
 • Adobe Spark. Es tracta d’un programa de disseny molt senzill, enfocat per professionals del marketing sense grans coneixements que a través de diverses plantilles, pots crear dissenys gràfics, pàgines web i vídeos per a continguts online.
 • Adobe Dimension. El programa permet crear composicions i dissenys unint elements en 2D amb elements en 3D.
 • Adobe Audition. Un programa dedicat a l’edició de l’àudio digital destinat a la gravació de podcast, programes i falques de ràdio…
 • Adobe InCopy. Un procesador de textos, a l’estil de Word, però pensat per integrar-se amb l’aplicació d’Adobe InDesign.
I aquests són els programes que actualment ofereix Adobe a la seva web. Els heu fet servir alguna vegada? Quins d’ells?
Destinacions #instagramejables
Plataformes d’afiliació per monetitzar una web

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú