Creative CornerDissenyTecnologia

Llistat dels programes Adobe

Adobe és una empresa que destaca pels seus programes i aplicacions per al disseny i l’edició d’imatges, vídeo, pàgines web i tants altres elements gràfics utilitzats diàriament pels professionals.
Avui volem fer una repasada quins són els programes que ofereix l’empresa, per a què serveix cada un i a qui va dirigit. En primer lloc us explicarem quins són els programes més utilitzats pels usuaris:
  • Adobe Photoshop. És, sens dubte, el programa més conegut i estès entre els usuaris. S’utilitza per a l’edició d’imatges i arxius, composició de dissenys digitals, edició de fotos i fins i tot per a disseny de pàgines web, aplicacions i programes. També inclou eines per editar imatges en 3D, vídeos i molt més, tot i que generalment s’utilitza per a fotografia i edició. És molt utilitzada en moda, revistes, publicitat, cartelleria, disseny gràfic, màrqueting, imatge de marca…
  • Adobe Photoshop Lightroom. És un programa independent de Photoshop, però que serveix per complementar el treball i els projectes realitzats amb aquest. Malgrat això, se centra exclusivament en el processament i l’edició de fotografies digitals, deixant el disseny gràfic a un costat.
Programes-Adobe-creative-corner-agency-publicitat-girona
  • Adobe Ilustrator. El programa més utilitzat pels nostres dissenyadors! Similar a Photoshop pel que fa a interfície i utilització de les eines, encara que és molt diferent. En aquest cas no treballarem amb imatges o vídeos, sinó amb gràfics vectorials i il·lustracions. És un programa centrat en els dissenyadors gràfics. Anteriorment us vam ensenyara com fer l’efecte neó amb l’Illustrator amb un tutorial.
  • Adobe InDesign. Es tracta d’una aplicació utilitzada per a la composició digital de pàgines. Ideal per editorials, llibres, revistes i tota mena de treballs relacionats amb el sector de la premsa i la lectura, tant física i impresa com digital o electrónica.
  • Adobe Premiere Pro. Programa utilitzat per a l’edició i creació d’arxius multimèdia. Tota mena de vídeos, pel·lícules, curts, anuncis i altres arxius o projectes poden ser treballats amb Adobe Premiere Pro.
  • Adobe After Effects. Programa dedicat a la creació de gràfics animats i efectes visuals. És molt bona per a la introducció d’efectes especials i l’edició especialitzada en aquests elements.
Seguidament, us enumerarem els programes secundaris que té Adobe que, tot i no ser els més utilitzats pels usuaris, no deixen de ser d’allò més interessants:
  • Adobe XD. El programa antigament anomenat Adobe Experience Design La seva finalitat és la de crear i dissenyar prototips del que serà l’experiència d’usuari en diferents plataformes a través d’un editor de gráfics vectorials.
  • Adobe Stock. És un programa que ofereix més de 90 milions d’arxius per a creatius professionals. Imatges, vídeos, gràfics i molt més.
  • Adobe Acrobat Pro DC. S’utilitza per visualitzar, crear i modificar arxius PDF.
  • Adobe Dreamweaver. És un programa que serveix pel disseny i programació web a través del llenguatge HTML o PHP.
  • Adobe Animate. Antigament anomenat Adobe Flash, serveix per crear i editar animacions o arxius multimedia generats per Flash.
  • Adobe Premiere Rush. Un dels programes més recents de l’empresa, és un editor de vídeos pels creadors de continguts a les xarxes socials com Youtube, Instagram, Twitter, Facebook, Vimeo i Snapchat. Fins i tot, és posible publicar els vídeos directament a aquestes plataformes.
  • Adobe Spark. Es tracta d’un programa de disseny molt senzill, enfocat per professionals del marketing sense grans coneixements que a través de diverses plantilles, pots crear dissenys gràfics, pàgines web i vídeos per a continguts online.
  • Adobe Dimension. El programa permet crear composicions i dissenys unint elements en 2D amb elements en 3D.
  • Adobe Audition. Un programa dedicat a l’edició de l’àudio digital destinat a la gravació de podcast, programes i falques de ràdio…
  • Adobe InCopy. Un procesador de textos, a l’estil de Word, però pensat per integrar-se amb l’aplicació d’Adobe InDesign.
I aquests són els programes que actualment ofereix Adobe a la seva web. Els heu fet servir alguna vegada? Quins d’ells?
Destinacions #instagramejables
Plataformes d’afiliació per monetitzar una web

Entrades relacionades

Entrevista a la Marina

Creative Corner
Avui us portem un nou post al blog, una entrevista realitzada a la Marina Casals, Community Manager i Dissenyadora Gràfica Ens podries explicar una mica sobre tu? Em dic Marina,…
Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú