Creative CornerecommerceInternet

Plataformes d’afiliació per monetitzar una web

Una setmana més, us donem la benvinguda al nostre blog. Aquesta setmana us volem parlar sobre algunes de les plataformes d’afiliació per monetitzar una web existents. Però abans d’entrar al detall, comencem per explicar…

Què són les plataformes d’afiliació?

Les plataformes d’afiliació són eines que ofereixen diferents empreses per donar la possibilitat a usuaris externs de promocionar els serveis o productes d’un tercer a canvi de comissions o recompenses. D’aquesta forma et converteixes en promotor d’aquell producte.

El funcionament

El funcionament per tal de començar a tenir beneficis a través d’aquest sistema és el següent:

  • El registre: Per tal que la plataforma et pugui identificar t’has de registrar normalment a través d’una web destinada a la plataforma d’afiliats.
  • Generar enllaços: Un cop registrat, a través de les eines de la plataforma pots crear els links que posteriorment hauràs d’utilitzar a la web.
  • Insertar els enllaços a la web: Com a últim pas hauràs d’inserir els enllaços que la plataforma et faciliti a la teva web i així començar a monetitzar-la.

En molts casos aquestes plataformes disposen d’eines que permeten gestionar aquests links pels diferents gestors de continguts (CMS) per eCommerce. Si voleu fer una repassada als CMS per a eCommerce més utilitats, ho podeu fer visitant la nostra entrada Els CMS més utilitzats per el desenvolupament d’ecommerce.

I ara que ja sabem què és i com funciona, toca triar quina plataforma utilitzar…

Plataformes d’afiliació

Amazon

En aquesta plataforma, Amazon et permet promocionar qualsevol dels seus articles a canvi d’una comissió d’entre l’1,5% i el 12%  sobre el preu del producte que dependrà de la categoria del producte promocionat sempre que l’usuari acabi comprant aquell article.

Ebay

Igual que Amazon, Ebay també disposa de la seva plataforma d’afiliació. En aquest cas Ebay et dona entre 50% i el 70% del benefici que n’obté per la venda de l’article sigui venda directa o subhasta.

Booking.com

Booking ofereix diferents productes configurables que t’ajudaran a guanyar comissions quan els teus usuaris reservin un allotjament.

Podeu veure’n els detalls i exemples dels productes configurables aquí.

Aliexpress

Un altre gegant de les vendes on-line . Al igual que Ebay i Amazon, Aliexpress ofereix comissió per venda de producte i al igual que Booking ofereix diferents widgets per tal de facilitar la tasca d’integració a la web.

Fins aquí el nostre recull de les plataformes d’afiliació per monetitzar una web més importants tot i que n’existeixen moltes més i cada dia en surten de noves, gràcies a l’èxit que té aquest model de negoci.

Tingueu en compte que l’elecció de la plataforma és molt important però també ho és l’elecció dels productes.

Esperem que us sigui d’utilitat. Fins la setmana que ve!

 

Llistat dels programes Adobe
Nova normativa pels TPV virtuals, teniu la vostra botiga online preparada?

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú