Creative CornerecommerceInternetNotícies

Nova normativa pels TPV virtuals, teniu la vostra botiga online preparada?

A partir del 14 de Setembre de 2019, entrarà en vigor una nova normativa pels TPV virtuals. Moltes botigues online, a banda dels mètodes de pagament com paypal o stripe, utilitzen TPV virtuals que connecten directament amb l’entitat bancària. Doncs a partir del 14 de Setembre tots s’hauran d’actualitzar a la nova normativa o podríeu tenir problemes per rebre els pagaments dels vostres usuaris, ja que els bancs podrien refusar aquests pagaments.

Per què aquesta nova normativa pels TPV virtuals?

Seguretat. Aquest canvi ve impulsat per la Comissió Europea i el seu objectiu és el de millorar la seguretat dels pagaments dels usuaris i reduir així els fraus a internet. De fet l’objectiu final d’aquesta normativa és la d’eliminar les targetes de crèdit durant el procés de compra electrònica i establir així una connexió directa entre l’usuari i l’entitat. Per això requereix una seguretat més exhaustiva.

Com afecta a l’usuari?

Actualment els usuaris que paguen mitjançant un TPV virtual són redirigits a l’entitat i allà realitzen el pagament posant les dades de la targeta física i en alguns casos és necessària una confirmació amb un codi enviat per SMS. Amb la nova normativa les entitats i comerços electrònics estan obligats a utilitzar l’autenticació en dos passos (two factor authentification – 2FA) per així poder comprovar la identitat de l’usuari.

Què haig de fer si tinc una botiga online?

Contactar primer de tot amb la teva entitat (si és que la teva entitat no s’ha posat en contacte amb tu abans). Que t’expliqui el canvi de normativa i tot seguit el més segur és que hagis de contactar amb qui t’hagi desenvolupat l’ecommerce perquè t’actualitzi el procés de pagament. En els casos de CMS com WordPress o Prestashop normalment s’ha d’actualitzar l’extensió que du a terme el procés, però si la connexió de la teva botiga online i la teva entitat està programada manualment és possible que s’hagin de dur a terme uns canvis més importants així que ull!

Què passarà a partir del dia 14 de setembre?

La nova normativa per els TPV virtuals, pot portar algun mal de cap, ja que el seu objectiu és reduïr intermediaris eliminant la targeta, però per altra banda requereix d’uns processos de comprovació importants que comporten un desenvolupament que probablement no estigui a punt el dia 14, per això no serà un canvi dràstic, els teus usuaris podràn seguir pagant el dia 14 les seves compres online, però en tot cas la nostra recomanació si tens botiga online és que et posis en contacte amb la teva entitat per estar-ne segurs.

Tens botiga online i no saps com començar a gestionar tot aixó? Sempre pots posar-te en contacte amb nosaltres.
Si vols vendre per internet i vols tenir la teva pròpia botiga online, dona una ullada a la publicació que vam fer sobre els CMS més utilitzats per ecommerce
Plataformes d’afiliació per monetitzar una web
El blog com a eina de màrqueting

Entrades relacionades

Entrevista a la Marina

Creative Corner
Avui us portem un nou post al blog, una entrevista realitzada a la Marina Casals, Community Manager i Dissenyadora Gràfica Ens podries explicar una mica sobre tu? Em dic Marina,…
Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú