Marketing

Packaging sostenible

Avui us portem un nou post al blog i us parlarem sobre el packaging sostenible.
Què és el packaging sostenible?

Actualment, hi ha moltes marques que presenten els seus productes amb un packaging sostenible, per tal de reduir el seu impacte en el medi ambient. Per determinar si els envasos són respectuosos amb la terra, els millors fabricants d’envasos sostenibles duran a terme una avaluació completa del cicle de vida per determinar l’impacte ambiental d’un producte, no només de què està format (Ecoenclose,2018). 

L’embalatge és omnipresent en la nostra vida diària i permet minimitzar el malbaratament d’aliments i trencar el producte en general amb funcions de comoditat avançades a baix cost. Durant l’última dècada, la indústria mundial de l’embalatge ha experimentat un fort creixement, impulsat pels canvis en la selecció de substrats i l’expansió de nous mercats finals. Els canvis en els titulars inclouen un augment de l’ús de plàstics per substituir altres substrats i adaptar-se a la demanda de comoditat dels consumidors, però també el boom econòmic a la Xina i altres regions emergents (McKinsey & Company, 2020).  

Avantatges del packaging sostenible:

Segons De Lamo (2020) aquestes són els principals avantatges del packaging sostenible: 

  • Sostenibilitat: considera que l’ús de materials respectuosos amb el medi ambient suposa un benefici generalitzat, segurament no de manera econòmica però sí quant a qualitat de vida.
  • Valor emocional: també pensa que els productes sostenibles no només demostren el compromís d’una marca envers el medi ambient i la societat, sinó que aporten un valor emocional a l’usuari final, fent-li sentir partícip d’aquesta responsabilitat i compromís. 
  • Certificacions: pel que fa al packaging sostenible, es requereixen una sèrie de processos i ús de materials poc comuns, però poden oferir un factor diferencial respecte a la competència. De Lamo sosté que decantar-se per l’ús de matèries primeres d’origen sostenible com el làtex natural o fustes certificades, és mereixedor de diferents segells ecològics, reconeguts en l’àmbit internacional.
  • Reutilització: El reciclatge és un procés d’aprofitament molt beneficiós, però que comporta cert despesa energètica, econòmic i contaminació mediambiental. Per això, un dels avantatges d’alguns packagings sostenibles és la possibilitat de la seva reutilització, bé sigui amb la mateixa fi, o amb un altre.
Disseny de packaging sostenible des de Creative Corner:

 

,
Entrevista a en Xevi Serrat
Entrevista a la Lorena Rodríguez

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú