Creative Corner

Entrevista a la Lorena Rodríguez

 Avui us portem una entrevista realitzada a la Lorena Rodríguez, directora de projectes de l’agència!

  • Ens podries explicar una mica sobre tu?

    Lorena Rodríguez -Directora de Projectes

Bé, tinc 31 anys i vaig estudiar la carrera de Publicitat i Relacions Públiques. Amb 23 anys, juntament amb en Roger, vam iniciar el projecte de Creative Corner. Al llarg de la carrera vaig estar fent pràctiques i treballant en algunes agències de Publicitat i Comunicació. Llavors, vaig decidir que volia provar-ho, en aquell moment era una bogeria, ja que només érem 3 persones. En un principi només oferíem serveis de comunicació i després vam anar incorporant disseny gràfic, impressió, disseny i programació web, aplicacions, fa poc també vam incloure el servei de fotografia. Vam passar de ser 3 persones a 8 persones i aquest estiu serà el nostre vuitè aniversari.

  • Quines són les tasques que realitzes com a Directora de Projectes?

Principalment, la cerca de nous clients, l’elaboració de pressupostos i propostes, com també viure el dia a dia de l’agència. Doncs, bàsicament, anar veient quins projectes es desenvolupen, en quina fase es troben, com podem gestionar-nos el temps, entre d’altres. Tanmateix, he de dir que tenim molta sort perquè tenim un equip molt organitzat i no hem d’anar gaire al darrere. Cadascú té molt clar què urgeix més a un client o un altre, i en aquest sentit, és de molt bon gestionar. En definitiva, la meva feina és més fer un seguiment amb els clients, cerca de nous projectes, facturació, entre d’altres. Llavors, des de Creative Corner, estem oferint formacions de màrqueting a diferents acadèmies i empreses que volen tenir més coneixements en aquest àmbit. 

  • Com prioritzes les tasques que s’han de dur a terme i gestiones el teu temps?

Aquí, torno a dir que tinc molta sort perquè dins de l’equip tothom té les seves pròpies tasques que se sap gestionar. Llavors, una mica anem al dia a dia i més o menys ens passa com a totes les empreses que intentes organitzar-te, marcar-te un calendari, tenir unes tasques concretes, però hi ha urgències que no pots controlar. Per exemple, un client li ha sortit una oportunitat per presentar el seu projecte en una fira, doncs, moltes coses que tenies planificades han de quedar-se a la cua perquè ell pugui tenir-ho. A vegades ens toca treballar més, però altres vegades hem d’aparcar algunes coses que en aquell moment no són tan urgents. En conclusió, anem seguint les directrius del client i intentar adaptar-ho al que nosaltres tenim de feina. Bé, sempre acaba sortint tot. 

  • Quina és la clau per construir una relació sòlida i duradora amb el client?

Sobretot, la sinceritat. És molt important que li puguis explicar a un client què li pots oferir, com li oferiràs, què li costarà i quan ho podràs fer. També, és essencial la implicació del client, és a dir, si per exemple, un client necessita una pàgina web i et diu que s’encarregarà dels textos, és important que compleixi amb la seva paraula perquè es pugui enllestir la web. Per tant, és vital que tothom tingui clar fins a quin punt estan implicats amb el projecte per tal que el resultat sigui un èxit

  • Disposeu d’alguna estratègia per millorar la satisfacció del client?

Actualment no, però sí que és cert quan es va iniciar la pandèmia, vam haver de pensar com mantenir els clients que ja teníem, per tal que el vincle continués sent com el de sempre. En aquest sentit, vam prendre mesures com ara parlar amb clients amb l’objectiu de donar-los suport en aquells moments tan complicats. Ens agradaria, en un futur poder tenir un equip comercial que ens pugui ajudar a fer una captació de clients més exhaustiva. Tanmateix, com que també ens agrada créixer a poc a poc perquè de vegades per molta més feina que hi hagi si l’equip és el mateix només aconseguirem un desgast. Actualment tenim sort que els projectes que ens arriben ens motiven i encaixen amb la nostra forma de treballar, per nosaltres és important no tenir més feina de la que podem fer i sobretot si això passa, poder escollir bé amb quins projectes treballar. Quan comparteixes valors amb els projectes tot surt molt millor.

  • Quina és l’habilitat més important que has après dirigint una agència?

Sobretot la part de comunicació amb el client. Bé, més aviat la de vendre’t, ja que al principi era molt difícil captar clients perquè ets nou, jove, no tens un portfoli al darrere, no tens uns clients que et puguin recomanar. Llavors, em va tocar molt vendre quin era el nostre potencial i dir-los el que podríem oferir-los. Aquí sí que vaig aprendre a detectar les necessitats dels clients i adaptar-nos segons les seves necessitats. Des de l’agència sempre hem fugit dels packs estàndards perquè creiem que cada projecte té les seves pròpies particularitats, per tant, tot és molt a mida. 

  • Quina creus que és la millor forma de gestionar un conflicte/malentès amb un client?

Al final és la sinceritat, si tenim un conflicte perquè no s’han pogut complir els timings per culpa nostra, doncs, és molt important reconèixer-ho, ser sincers. També s’ha de dir que si estem a dos dies d’obrir un projecte i creiem que és inviable, som els primers a dir-ho perquè no ens volem tirar pedres al nostre teulat. Per tant, el més important és la sinceritat i l’empatia, és a dir, posar-nos en el lloc del client. 

  • Segons la teva experiència, quina és la clau per desenvolupar un bon equip?

Nosaltres no solem demanar currículums, ens basem molt en feelings. A la feina ens hi estem 8 hores al dia i moltes vegades veiem més els nostres companys que la nostra família. Per nosaltres és molt important aquesta sintonia, aquest feeling, i no només cap a mi o cap a en Roger, que som els responsables, sinó també cap als altres membres de l’equip. Al llarg d’aquests gairebé 8 anys, és el que ens ha funcionat. 

  • Quin és el projecte que més t’ha agradat dirigir?

Realment, el projecte més ambiciós ha estat el de la pròpia agència. El fet de poder anar desenvolupant el nostre dia a dia i anar creixent, a passar d’estar en una oficina de lloguer a poder trobar un local i reformar-lo. Pel que fa als projectes dels clients, no n’hi ha cap que m’hagi fet més il·lusió que un altre, perquè tots són com petites victòries. Sempre recordaré que el nostre primer client va ser un centre de teràpies naturals de Girona, que els va ajudar durant un temps amb les xarxes socials. Per mi, això va ser molt emocionant perquè varen confiar en nosaltres, tot i fer poc que havíem acabat d’obrir. Tots els projectes que fem són reptes per nostres. Tots els projectes d’ajuntaments o institucions públiques també fan molta il·lusió perquè solen veure’ls companys, amics i família que ens comenten que s’ho han trobat passejant pel carrer, o que van visitar una fira i van veure el que havíem preparat. Però realment sempre quan s’acaba un projecte sents que una part de tu i de la teva feina és allà, que has deixat empremta i com equip sempre ens fa il·lusió.

Quan ens truca un client i ha vist algun projecte nostre i ens diu: això fa molt Creative, ho heu fet vosaltres? Rebem un xut de motivació per seguir creant i treballant.

Projecte de Creative Corner:
Moltes gràcies per llegir-nos. Esperem que us hagi agradat!
,
Packaging sostenible
El nou tip d’edició d’iPhone

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú