Creative CornerDisseny

Tendències de disseny gràfic de 2022

Com cada any, apareixen un seguit de tendències i cànons que definiran aquell any, donant-li valor i definint les limitacions i “clixés” d’aquest mateix. Aquest fet passa amb tots els àmbits de la vida, ja sigui en el sector del disseny gràfic, disseny web, però també en la creació de logotips, cartells o sense anar més enllà, en el sector de la moda. De totes maneres, avui venim a comentar-vos sobre les tendències de disseny gràfic de 2022 que hem trobat més interessants.

1. Nostàlgia pels 90’s

Consisteix en tornar a utilitzar els dissenys que s’utilitzaven a aquestes èpoques. Marcs d’Internet primitius, emojis i il·lustracions senzilles, colors vius i sobretot un disseny molt pla, sense ombres, ni relleus, ni degradats.

2. Dissenys plans a l’estil Ukiyo-e

Es basa en tornar a utilitzar les il·lustracions vectorials planes imposades pels estàndards del màrqueting digital. Els dissenys es basen en l’artista Ukiyo-e de el Japó.

3. Anti-disseny

L’anti-disseny consisteix en trencar els principis estètics establerts. Per aquest motiu, es basa en l’asimetria, colors, contradictoris i forts, tipografies estranyes i atroces, interfases buides, elements sobreposats i abarrotats, entre altres aspectes.

4. Tipografia expressiva i experimental

Consisteix en crear tipografies que sobrepassin la fàcil llegibilitat creant formes més expressives. Les formes són diferents, les mides no coincideixen i l’estil és rebuscat i diferent.

5. Y2K

És un estil molt concret que es remunta a finals dels 90 i principis dels 2000. Es caracteritza per utilitzar una interfase crua, low poly CGI, colors pastels com el rosa xiclet i el blau clar, en general una combinació de colors que recorda a les superfícies dels CD’s. En molts aspectes s’acosta al cyberpunk, però en comptes de ser un lloc fosc, amb llums de neó i elegant, és més brillant i nostàlgic.

6. Patrons paramètrics

Consisteixen en què cada figura geomètrica és capaç de transformar-se en funció de la posició relativa, generant un disseny fluid i tridimensional. Aquest estil es basa amb els gràfics d’equacions paramètriques, tot i que les seves arrels provenen de la geometria.

8. Ressorgiment del grunge

El “grunge” es defineix com l’encarnació del neguit i el reconeixement d’un món sense control. Quant a a disseny es caracteritza per la utilització de textures aspres, ombres, pàgines rascades, escriptura amb gargots i amb elements analògics com cinta.

 9. Disseny de bombolla exagerada

Consisteix en la creació de tipografies simulant una bombolla. Aquestes tipografies no tenen cantonades, solen tenir bastant de volum i normalment van enfocades a infants.  Cada cop més però, s’intenta utilitzar-les de manera més madura sense perdre l’essència infantil.

Aquestes són les noves tendències de disseny gràfic de 2022 que creiem que tenen més possibilitats en aquest sector i que hem trobat més interessants i curioses. Esperem que us hagi agradat.

Si voleu més informació, podeu consultar aquesta pàgina web.

No dubteu en consultar més notícies al nostre blog!

“Vivir es acojonante” – Spot Campofrío
El nou espot de Samsung per presentar Exynos 2200

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú