Creative CornerDisseny

Tendències de disseny gràfic de 2022

Com cada any, apareixen un seguit de tendències i cànons que definiran aquell any, donant-li valor i definint les limitacions i “clixés” d’aquest mateix. Aquest fet passa amb tots els àmbits de la vida, ja sigui en el sector del disseny gràfic, disseny web, però també en la creació de logotips, cartells o sense anar més enllà, en el sector de la moda. De totes maneres, avui venim a comentar-vos sobre les tendències de disseny gràfic de 2022 que hem trobat més interessants.

1. Nostàlgia pels 90’s

Consisteix en tornar a utilitzar els dissenys que s’utilitzaven a aquestes èpoques. Marcs d’Internet primitius, emojis i il·lustracions senzilles, colors vius i sobretot un disseny molt pla, sense ombres, ni relleus, ni degradats.

2. Dissenys plans a l’estil Ukiyo-e

Es basa en tornar a utilitzar les il·lustracions vectorials planes imposades pels estàndards del màrqueting digital. Els dissenys es basen en l’artista Ukiyo-e de el Japó.

3. Anti-disseny

L’anti-disseny consisteix en trencar els principis estètics establerts. Per aquest motiu, es basa en l’asimetria, colors, contradictoris i forts, tipografies estranyes i atroces, interfases buides, elements sobreposats i abarrotats, entre altres aspectes.

4. Tipografia expressiva i experimental

Consisteix en crear tipografies que sobrepassin la fàcil llegibilitat creant formes més expressives. Les formes són diferents, les mides no coincideixen i l’estil és rebuscat i diferent.

5. Y2K

És un estil molt concret que es remunta a finals dels 90 i principis dels 2000. Es caracteritza per utilitzar una interfase crua, low poly CGI, colors pastels com el rosa xiclet i el blau clar, en general una combinació de colors que recorda a les superfícies dels CD’s. En molts aspectes s’acosta al cyberpunk, però en comptes de ser un lloc fosc, amb llums de neó i elegant, és més brillant i nostàlgic.

6. Patrons paramètrics

Consisteixen en què cada figura geomètrica és capaç de transformar-se en funció de la posició relativa, generant un disseny fluid i tridimensional. Aquest estil es basa amb els gràfics d’equacions paramètriques, tot i que les seves arrels provenen de la geometria.

8. Ressorgiment del grunge

El “grunge” es defineix com l’encarnació del neguit i el reconeixement d’un món sense control. Quant a a disseny es caracteritza per la utilització de textures aspres, ombres, pàgines rascades, escriptura amb gargots i amb elements analògics com cinta.

 9. Disseny de bombolla exagerada

Consisteix en la creació de tipografies simulant una bombolla. Aquestes tipografies no tenen cantonades, solen tenir bastant de volum i normalment van enfocades a infants.  Cada cop més però, s’intenta utilitzar-les de manera més madura sense perdre l’essència infantil.

Aquestes són les noves tendències de disseny gràfic de 2022 que creiem que tenen més possibilitats en aquest sector i que hem trobat més interessants i curioses. Esperem que us hagi agradat.

Si voleu més informació, podeu consultar aquesta pàgina web.

No dubteu en consultar més notícies al nostre blog!

“Vivir es acojonante” – Spot Campofrío
El nou espot de Samsung per presentar Exynos 2200

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú