Creative Corner

Entrevista a la Marina

Entrevista a la Marina

Avui us portem un nou post al blog, una entrevista realitzada a la Marina Casals, Community Manager i Dissenyadora Gràfica

  • Ens podries explicar una mica sobre tu?

Em dic Marina, visc a Banyoles i vaig estudiar a l’Escola d’Art d’Olot, el Cicle Superior de Gràfica Publicitària. Vaig decidir fer les pràctiques aquí a Creative Corner i quan les vaig acabar, concretament al cap d’1 any, em van trucar per treballar-hi. Estava molt contenta perquè quan vaig fer les pràctiques, ja vaig pensar que m’agradaria treballar aquí. Sobretot per l’ambient que hi ha a l’equip de treball.

  • Quines són les tasques pròpies d’un/a Community Manager?

Ser Community Manager significa estar 24/7 pel mòbil. Amb la Lorena, ens encarreguem de portar les xarxes socials dels nostres clients i ens dividim una mica les tasques. Bé, el que fem nosaltres és, en primer lloc, planificar el mes, és a dir, pensar en les publicacions que voldràs que surtin i fer un calendari. Un cop ho tens tot planificat, després és programar-ho. El que es fa durant el dia a dia és respondre missatges, posar likes, seguir diferents comptes, interactuar, fer campanyes de publicitat, etc. Avui dia, portem diversos comptes d’empreses que tenen Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn, etc.

  • En podries descriure els suggeriments que doneu a les marques per tal de fer créixer la seva comunitat.

Considero que no hi ha cap fórmula per què un dia per l’altre pugis en nombre de seguidors. Tanmateix, hi ha 2 punts que creiem que són claus: la constància i la qualitat. O sigui, a les xarxes has de ser constant, no cal publicar cada dia, però tampoc un cop cada mes. Per altra banda, la qualitat, considero que el que es publica ha d’estar treballat i pensat. Penso que sempre s’ha d’intentar aportar contingut de valor al públic al qual et dirigeixes.

Marina Casals, Community Manager i Dissenyadora Gràfica

  • I, per què creus que és important mantenir feedback amb el client? De quina forma beneficia a la marca?

Crec que és important perquè és una manera de generar engagement amb clients potencials. D’aquesta manera, li estàs deixant clar als teus seguidors que hi ets, que estàs pendent d’ells, que poden enviar-te missatges per resoldre qualsevol dubte o aclariment. La tasca no només és penjar una foto, sinó també respondre els comentaris que et fan o per exemple, comentar la publicació d’una empresa que anuncia una nova línia de cervesa, etc.

  • Quina és la xarxa social on consideres que s’hauria de tenir presència com a marca?

Avui dia considero que la més potent és Instagram. Sí que és veritat que Facebook, va molt bé, ja que pots posar molts links i però va dirigit a un públic molt concret. També, et diria TikTok, però en ser una xarxa social nova i que està en auge ara no s’ha acabat de veure molt bé si funciona com a eina de negoci per les empreses.

  • Quina és la xarxa social que millor domines i per què?

La xarxa social que millor domino és Instagram. Hi passo moltes hores, tant a la feina com en el meu dia a dia.

Exemple de perfil d’Instagram: Creative Corner 
  • Quines eines per monitorar les xarxes socials coneixes? Quina recomanaries?

Nosaltres per Instagram fem servir una que es diu Onlypult, que és una aplicació per gestionar i programar les teves xarxes socials. Per Twitter fem servir el Hootsuite, la qual és una plataforma de gestió de xarxes socials i per Facebook, fem servir el Facebook Business, allà mateix pots planificar les publicacions. L’Onlypult és la que més faig servir i va molt bé perquè et pots organitzar tot el més, et mostra estadístiques de tots els perfils que portes.

  • Com et mantens el dia de les noves tendències del sector?

Primer de tot, utilitzant les xarxes socials amb molta constància perquè cada dia s’actualitzen i d’aquesta manera, vas aprenent les noves tendències que té el sector. Considero que has d’estar molt al dia, fer-les servir molt.

Entrevista a en Marc
Entrevista a la Sady Drammeh

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú