Disseny

La psicologia dels colors

Goethe i Kandisnky són dos dels molts científics que al llarg de la seva vida van aplicar els seus coneixements a descriure què és allò que nosaltres percebem i/o sentim quan veiem un color. Calma, alegria, excitació, esperança… Són moltes de les sensacions que experimentem quan veiem els colors i que per tant poden influir en la nostra manera de percebre una marca.

BLANC: és un color que transmet innocència, unitat, puresa, tranquil·litat i positivisme. Les seves aplicacions en el món de les marques són en peces minimalistes o bé de productes nous. També serveix com a fons per tot tipus de textos.

NEGRE: és una tonalitat amb dues vessants. Per una banda transmet misteri, error, mal i la mort. D’altra banda però, suggereix noblesa i elegància. En el món de la comunicació pot servir de fons per ressaltar el brillant, per clubs nocturns o bé per joies.   

GROC: emet lluminositat, optimisme, felicitat i energia. Estimula la creativitat però utilitzat en excés pot ser pertorbador. En publicitat és un color associat a la gent jove i que per contra no pot ser utilitzat per productes destinats a gent de negocis pel fet que no és un color seriós.

VERMELL: passió, intensitat, alegria, força, destrucció, crueltat i ràbia… són algunes de les moltes emocions que poden sentir quan veiem aquest color segons el seu context. S’utilitza per ressaltar descomptes i ofertes, mentre que en restaurants serveix per estimular la gana.

psicologia dels colors

TARONJA: és càlid, extarvegant, energètic, divertit, optimista. S’associa amb persones extravertides i arriscades. En publicitat el color taronja pot fer que un producte car sembli més accessible, transmet confiança i incita a la compra. 

BLAU: suggereix calma, fidelitat, serenitat, veritat i inmortalitat. També es relaciona amb l’infinit degut que és el color del mar i del cel. És utilitzat en negocis perquè  no és invasiu, a més de crear sensació de seguretat i confiança.

VIOLETA: relacionat amb l’espiritualitat i les emocions és místic i melancòlic. També transmet riquesa, saviesa o èxit. En publicitat s’utilitza per productes de bellesa, així com per transmetre calma. Les marques que utilitzen aquest color se les percep com creatives, imaginatives i intel·ligents.

VERD: relacionat directament amb tot allò natural i també conegut com el color de l’esperança. Transmet equilibri, frescor, creixement i fins i tot es diu que utilitzat en ambients de treball disminueix els dolors. En el món del màrqueting s’associa amb la relaxació i la salut.

MARRÓ: evoca la tardor i segurament pel fet de ser el color de la terra que trepitgem transmet realisme, així com equilibri i gravetat. És considerat un color avorrit i no acostuma a ser un color corporatiu sinó és que sigui per representar una empresa relacionada amb la fusta o cases rurals.

, , , ,
Consells per augmentar l’engagement a Instagram
Utilitats de l’Storytelling

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú