Notícies

TIPOGRAFIES PRÒPIES SENSE CASA

Us imagineu un projecte on poder crear les vostres tipografies pròpies, digitalitzar-les i comercialitzar-les? Doncs això és el que ha fet la “Fundació Arrels” per tal d’ajudar a persones que viuen al carrer.

La filosofia de la fundació és vetllar per a totes aquelles persones que no disposen ni d’una casa ni de recursos per viure en societat. Ofereixen allotjament, alimentació i atenció social a totes aquelles persones que viuen amb exclusió social per tal d’encaminar-los de nou cap a la seva pròpia autonomia. Amb aquests valors i objectius la fundació ha llançat la campanya “Homeless Font”, un projecte amb molta personalitat.

TIPOGRAFIES SENSE CASA

TIPOGRAFIES SENSE CASA“Homeless Font” neix de la mà de les mateixes persones que viuen un dia a dia sense recursos, sols i sense una casa on poder viure. Tal com ho defineixen els voluntaris:

“El proyecto consiste en crear tipografías a través de la letra manuscrita de las personas que viven en la calle. Esas letras que están en los mensajes que escriben sobre un cartón”.

Tal com s’explica, s’ha seleccionat diferents persones amb problemes d’exclusió social i sense sostre per participar en la creació de diferents tipografies creades de la mateixa mà dels protagonistes. Aquestes tipografies, han estat creades per tal de ser comercialitzades a través d’un taller de lettering des d’on, els protagonistes, han dissenyat una a una totes les lletres de l’abecedari amb l’ajuda de diferents tipògrafs que els ajudaven en la creació de les seves pròpies fonts.

“Un proceso bonito y como resultado, una colección de tipografías únicas y personales que reflejan el carácter de cada una de esas personas”.

La finalitat de la iniciativa, és que les marques, dissenyadors, usuaris, etc. puguin comprar i utilitzar aquestes fonts per a fer-ne ús en les seves pròpies campanyes. La fundació destinarà tots els beneficis a ajudar a les 1400 persones que l’entitat atén.

El projecte però va molt més enllà. Des de sempre, la missió de la fundació no només ha estat la  d’ajudar a totes aquelles persones que viuen sense sostre, sinó també, la de conscienciar a la societat d’una realitat que moltes persones estan vivint i que, en molts dels casos, apartem la vista i fem veure que no existeix. És per això que darrere de cada tipografia s’amaga la història dels seus protagonistes. Un petit text i un vídeo personal a través del qual se’ns explica la vida de cada autor, els problemes que ha passat per acabar on ha acabat, les seves preocupacions i experiències negatives al carrer per tal d’ensenyar-nos que qualsevol persona, després d’un gir inesperat a la seva vida, pot acabar dormint al carrer havent-ho perdut tot.

Us volem animar a donar un cop d’ull a aquest projecte amb tanta personalitat i que si mai teniu oportunitat, intenteu fer ús d’aquestes tipografies com a recurs gràfic pels vostres projectes!

, , ,
Campanyes Premiades El Sol 2017
MUSEU DEL FRACÀS, una col·lecció de productes fallits

Entrades relacionades

Primers guanyadors FIAP 2016

Notícies
Ja s’han publicat els guanyadors del FIAP 2016: Festival Iberoamericano de Publicidad en la categoria de premsa i relacions públiques, creativitat eficaç i publicitat digital. En la categoria de gran…
Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú