Creative Corner

Màrqueting experiencial: emociona al consumidor

Prefereixes menjar una crep de xocolata o que algú t’expliqui que n’ha menjat? Prefereixes tirar-te en paracaigudes o veure com s’hi tiren? Prefereixes llegir un llibre o deixar que només t’expliquin l’argument sense ni tans sols saber el final? Prefereixes anar de viatjar o limitar-te a mirar catàlegs d’agències de viatges? El millor d’aquesta vida, i d’allò que ens acabem recordant, no és el que ens expliquen sinó allò que ens fa sentir vius, que ho vivim amb els nostres cinc sentits, allò que hem patit, que hem fet, que ens ha fet plorar o que ens ha fet somriure. Avui al bloc us donem alguns consells de per què utilitzar el màrqueting experiencial en una campanya.

Les marques pel consumidor han de ser un creador d’experiències. Quan creem sensacions en una persona li creem sentiments també. És així com la gent recorda les situacions o les persones: pel que aquestes han provocat en elles. Ja no es tracta només de fer sentir sinó també de fer participar al target en les seves campanyes i d’aquesta manera fer que també es sentin part de la marca.

Aleshores, per què utilitzar el màrqueting experiencial?

  1. Suposa un benefici pel consumidor, ja que els fas viure una experiència que els agradarà.
  2. Quan generes una emoció, el teu target et recorda per això.
  3. Parles amb un llenguatge més proper al teu públic i això potencia la relació entre marca i públic.màrqueting experiencial
  4. Es produeix una relació directa entre el producte i el públic.
  5. El consumidor es sent part de la marca.
  6. Serà la clau de l’èxit o del fracàs de les marques del futur.

 

Un exemple d’una campanya de màrqueting experiencial és la que va dur a terme la marca sueca Ikea quan va obrir una botiga a la ciutat de Tokyo. Per celebrar-ho va decorar els vagons d’un metro amb els seus mobles i accessoris.

ikea-metro-tokyo-04

, , , ,
[eBook] Tàctiques per ser un expert en SEO
Anatomia del hashtag perfecte

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú