InternetMarketingWeb & Apps

Les millors campanyes de realitat augmentada

La realitat augmentada s’ha posicionat en els últims mesos com a una de les grans propostes tecnològiques de cares al 2018.

Fins a la data trobem diferents companyies com Nintendo o Sony que ja han fet ús d’aquesta tecnologia oferint una nova experiència de jugabilitat amb les seves consoles PSVita i Nintendo 3DS, però en el cas de Nintendo, la gran revolució es va fer notar amb el llançament de Pokemon Go. Un altre exemple és Snapchat. La xarxa social ens oferia la possibilitat de compartir a temps real selfies adornats amb elements virtuals com podien ser orelles de gos, cares d’animals, efectes meteorològics, etc.

Campanyes de realitat augmentada

No obstant això, la realitat augmentada comença a prendre protagonisme en aquests últims mesos amb l’arribada al mercat dels nous iPhone 8, 8 plus i X. La companyia nord-americana fa un salt més enllà i aporta un nou marc de possibilitats gràcies al reconeixement facial i l’iOS 11, un sistema operatiu més obert al desenvolupament d’aplicacions de realitat augmentada.

En el marc de la publicitat, la realitat augmentada suposa un nou camí cap al desenvolupament de campanyes més innovadores i originals, per això a continuació volem ensenyar-vos diferents campanyes de gran èxit que han fet ús d’aquesta nova tecnologia:

1. IKEA – La companyia sueca va desenvolupar una aplicació per millorar l’experiència del consumidor a l’hora de triar els mobles per casa seva. A través del catàleg i un smartphone amb la APP instal•lada, els mobles cobraven vida de forma interactiva per tal que l’usuari es pogués fer una idea a temps real de com quedaria l’objecte en el punt que s’enfoqués en qüestió.

2. STARBUCKS – Un altre exemple és la campanya animada de la cafeteria preferida. La campanya feia ús d’una aplicació i de les tasses take away personalitzades per representar personatges animats que interactuaven amb l’usuari a través de la pantalla del mòbil.

3. LEGO – Us imagineu poder veure com serà la vostra figura d’acció abans de comprar-la? Això és el que permetia LEGO gràcies al seu catàleg i la seva nova aplicació de realitat augmentada. Simplement enfocant la joguina en concret, l’usuari la podia veure en 3 dimensions i amb animacions incloses.

[youtube width=”640″ height=”385″ video_id=”MfQWxID4XNw”]

4. PEPSI – Un concurs per guanyar entrades per la Super Bowl a través de la realitat augmentada? Pepsi posava a prova aquesta tecnologia amb el desenvolupament d’una aplicació que permetia a l’usuari compartir imatges amb els seus ídols emplaçats amb realitat augmentada!

5. NIKE – Com no podia ser menys Nike també s’apuntava a fer ús d’aquesta tecnologia amb una campanya que es portava a terme a les botigues físiques. En aquest cas, els usuaris podien agafar qualsevol model de sabates i col•locar-les dins una màquina que permetia al consumidor personalitzar el color i veure com quedava a temps real.

És evident que la realitat augmentada presentarà nous camins de possibilitats que la publicitat portarà al costat més creatiu i més gràcies a la forta aposta que Apple i Google estan fent per portar aquesta tecnologia un pas més enllà.

Arribats a aquest punt, no podem deixar de banda l’aclamada sèrie Black Mirror, la qual centra una bona part dels seus capítols a presentar-nos una realitat augmentada futurística però cada vegada més real.

, ,
Què és la tècnica de Matte Painting?
Webs originals que no et deixaran indiferent

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú