Marketing

Aconsegueix nous clients amb l’Inbound Marketing

Què és l’Inbound Marketing?

Estratègia de màrqueting basada en la creació i compartició de contingut variat pels diferents canals de comunicació, com poden ser les xarxes socials, per tal d’atraure l’atenció dels usuaris i aconseguir la seva fidelització a curt termini.

A través d’aquest contingut el que es pretén és satisfer les seves necessitats i aconseguir que aquest, a través de contingut divertit, informatiu o curiós acabi convertint-se en un prescriptor dels nostres productes i/o marca.

Com ha de ser aquest contingut?

Específic: Ha de respondre les possibles necessitats i preguntes que l’usuari tingui respecte als nostres productes.

Personalitzat: A mesura que anem coneixent als nostres usuaris podem anar adaptant els continguts a les seves necessitats. Adapta el contingut i campanya a cada tipus de canal que utilitzis per tal d’amplificar el missatge.

Multicanal: Utilitza tots els canals que puguis per tal de fer arribar els teus continguts, no només cal centrar-se en les xarxes socials.

inbound marketing

Quina diferència hi ha entre l’Inbound i l’Outbound Marketing?

L’Outbound Marketing es basa en realitzar accions a través de la publicitat com poden ser campanyes de bustiatge o enviaments massius de newsletters, amb la finalitat d’aconseguir que l’usuari vagi a la nostra pàgina, producte o promoció en concret.

El cost d’aquestes campanyes en moltes ocasions és elevat i la seva finalitat és molt clara: que l’usuari acabi comprant a curt termini.

L’Inbound Marketing en canvi, centra l’usuari en el centre de la campanya. Busca captar la seva atenció a través de continguts que puguin satisfer les seves necessitats i sense que el seu missatge denoti molt la intenció de comprar.

A través d’aquest tipus de màrqueting es pretén fer que sigui el mateix usuari qui decideixi buscar i seguir una marca, convertint-se al llarg del temps en un possible prescriptor.

El cicle de compra a través de l’Inbound Marketing:

1.Captar la seva atenció

Investiga el tipus d’usuaris que et segueixen o que estan interessats en el teu producte i genera contingut que capti la seva atenció.

2. Convertir en lead

Una vegada has captat la seva atenció el més important és intentar convertir-lo en un lead i aconseguir així les seves dades personals. Per tal d’aconseguir-ho pots invitar-lo a formar part de la base de dades, subscriure’s a la newsletter o oferir contingut personalitza’t a través del seu correu electrònic.

3. Convertir en client

Una vegada tinguis les dades opta per fer enviaments de newsletters oferint promocions, ofertes temporals o contingut personalitzat per reforçar les seves necessitats i aconseguir així, la compra.

4. Fidelització

Ja has captat la seva atenció, s’ha convertit en lead i ha acabat comprant.. què més hem de fer? Fes que el contingut que rep sigui de qualitat i respongui les seves necessitats, d’aquesta manera convertiras el client en un prescriptor de la teva marca.

, , ,
Què és el màrqueting verd?
[PDF] SEO Checklist

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú