Marketing

Què és el màrqueting verd?

La preocupació pel medi ambient i la conscienciació global sobre la importància de reciclar està donant lloc a l’aparició d’un nou tipus de consumidor: el consumidor verd.

El consumidor verd o ecològic es defineix com aquell consumidor que manifesta la seva preocupació pel medi ambient a través dels seus hàbits. Per aquest tipus de clients el fet que un producte sigui ecològic, o malmeti menys el medi ambient que la resta, afavorirà la seva decisió de compra.

Aquests nous hàbits de compra, i la recent aparició d’aquest nou segment de consumidors està donant lloc a què les empreses replantegin les seves estratègies cap a un tipus de màrqueting que ha aparegut molt recentment: el màrqueting sostenible, també anomenat verd o mediambiental.

Aquest tipus de màrqueting es pot conceptualitzar des de la perspectiva social o des de la perspectiva empresarial.

A nivell social aquest tipus de màrqueting consisteix en un conjunt d’activitats que persegueixen estimular i facilitar l’acceptació d’idees o comportaments socials que es consideren beneficiosos per la societat. En molts casos aquestes accions es porten a terme per institucions sense ànim de lucre com administracions, associacions de consumidors, grups ecologistes…

A través d’aquestes accions es pretén:

marketing sostenible

Des d’una perspectiva empresarial aquest tipus de màrqueting s’aplica per vendre productes ecològics, i s’utilitza per satisfer les necessitats dels consumidors a través de productes que cuiden el medi ambient. En aquestes accions tothom surt guanyant: empresa, consumidors i planeta.

Els principals beneficis d’aquest tipus de màrqueting són:

  • Permet estalviar costos. Al consumir menys s’aconsegueixen majors resultats econòmics.
  • La marca es veu reforçada i serà més valorada.
  • Augment de confiança amb els accionistes, entitats financeres…
  • Disminució de l’impacte negatiu de l’empresa sobre l’entorn.
  • Una gestió eco amigable satisfà les exigències dels consumidors actuals.
  • Millora amb les relacions governamentals.

A continuació us deixem alguns exemples:

  1. G-Star, Raw for the Oceans: Molts animals marins moren cada any per la ingesta de plàstics. El plàstic és un dels elements que afecta més els ecosistemes marins. A través de la col·lecció RAW for the Oceans G-Star aposta per materials creats a partir del plàstic extret dels oceans.

https://www.youtube.com/watch?v=e2ziBgSNxLI

2. NIKE, “Making App”: En els últims anys Nike ha apostat per dissenys innovadors i sostenibles utilitzant materials com polièster reciclat i colorants biodegradables. Per tal d’inspirar a les noves generacions l’any 2013 va crear una app “Making App” que contenia informació específica de 22 materials diferents amb les seves respectives aplicacions, impacte sobre el medi ambient i alternatives menys contaminants.

3. Greenpeace “Consume menos, consume mejor”: Campanya realitzada per tal de conscienciar a la població sobre el consum massiu que es genera durant la campanya de nadal.

4. H&M “Close the loop”

La gran cadena H&M també s’ha sumat a la moda sostenible i cada any presenta una col·lecció amb teixits sostenibles. D’altra banda per tal de conscienciar a la població sobre els efectes nocius de la contaminació va crear una campanya anomenada “Close the loop” que animava a reciclar la roba.

, , , , ,
Anatomia del post perfecte a Facebook
Aconsegueix nous clients amb l’Inbound Marketing

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú