Marketing

Què és el màrqueting verd?

La preocupació pel medi ambient i la conscienciació global sobre la importància de reciclar està donant lloc a l’aparició d’un nou tipus de consumidor: el consumidor verd.

El consumidor verd o ecològic es defineix com aquell consumidor que manifesta la seva preocupació pel medi ambient a través dels seus hàbits. Per aquest tipus de clients el fet que un producte sigui ecològic, o malmeti menys el medi ambient que la resta, afavorirà la seva decisió de compra.

Aquests nous hàbits de compra, i la recent aparició d’aquest nou segment de consumidors està donant lloc a què les empreses replantegin les seves estratègies cap a un tipus de màrqueting que ha aparegut molt recentment: el màrqueting sostenible, també anomenat verd o mediambiental.

Aquest tipus de màrqueting es pot conceptualitzar des de la perspectiva social o des de la perspectiva empresarial.

A nivell social aquest tipus de màrqueting consisteix en un conjunt d’activitats que persegueixen estimular i facilitar l’acceptació d’idees o comportaments socials que es consideren beneficiosos per la societat. En molts casos aquestes accions es porten a terme per institucions sense ànim de lucre com administracions, associacions de consumidors, grups ecologistes…

A través d’aquestes accions es pretén:

marketing sostenible

Des d’una perspectiva empresarial aquest tipus de màrqueting s’aplica per vendre productes ecològics, i s’utilitza per satisfer les necessitats dels consumidors a través de productes que cuiden el medi ambient. En aquestes accions tothom surt guanyant: empresa, consumidors i planeta.

Els principals beneficis d’aquest tipus de màrqueting són:

  • Permet estalviar costos. Al consumir menys s’aconsegueixen majors resultats econòmics.
  • La marca es veu reforçada i serà més valorada.
  • Augment de confiança amb els accionistes, entitats financeres…
  • Disminució de l’impacte negatiu de l’empresa sobre l’entorn.
  • Una gestió eco amigable satisfà les exigències dels consumidors actuals.
  • Millora amb les relacions governamentals.

A continuació us deixem alguns exemples:

  1. G-Star, Raw for the Oceans: Molts animals marins moren cada any per la ingesta de plàstics. El plàstic és un dels elements que afecta més els ecosistemes marins. A través de la col·lecció RAW for the Oceans G-Star aposta per materials creats a partir del plàstic extret dels oceans.

https://www.youtube.com/watch?v=e2ziBgSNxLI

2. NIKE, “Making App”: En els últims anys Nike ha apostat per dissenys innovadors i sostenibles utilitzant materials com polièster reciclat i colorants biodegradables. Per tal d’inspirar a les noves generacions l’any 2013 va crear una app “Making App” que contenia informació específica de 22 materials diferents amb les seves respectives aplicacions, impacte sobre el medi ambient i alternatives menys contaminants.

3. Greenpeace “Consume menos, consume mejor”: Campanya realitzada per tal de conscienciar a la població sobre el consum massiu que es genera durant la campanya de nadal.

4. H&M “Close the loop”

La gran cadena H&M també s’ha sumat a la moda sostenible i cada any presenta una col·lecció amb teixits sostenibles. D’altra banda per tal de conscienciar a la població sobre els efectes nocius de la contaminació va crear una campanya anomenada “Close the loop” que animava a reciclar la roba.

, , , , ,
Anatomia del post perfecte a Facebook
Aconsegueix nous clients amb l’Inbound Marketing

Entrades relacionades

Agencia de publicitat Girona

Canvis en l’algoritme d’Instagram i compres directes

Benvinguts una setmana més al nostre blog! Avui venim a parlar-vos d’Instagram, ja que ha anunciat dues novetats que canviaran la forma de veure les xarxes, transformant-les encara més en…
Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú