Marketing

Què és el Roi?

En els darrers anys les xarxes socials s’han convertit en un element clau per les empreses i cada vegada més s’opta per buscar noves formes d’arribar als seus consumidors per augmentar els beneficis empresarials.

Deixant de banda les mètriques qualitatives com poden ser el share of voice creuat amb l’anàlisi de sentiment, la segmentació de l’audiència o el cost per publicació, existeixen formes de poder quantificar els beneficis econòmics d’una campanya.

Un dels aspectes més importants que una empresa ha de tenir en compte una vegada ha realitzat una campanya és calcular si aquesta ha estat econòmicament rendible, o no.

Per tal de conèixer la seva rendibilitat utilitzarem la fórmula del ROI:

El ROI, o també anomenat “retorn de la inversió”, és el retorn econòmic generat com a resultat d’una acció de màrqueting. Aquesta mètrica ens permet quantificar econòmicament si la nostra campanya publicitaria ha tingut l’èxit econòmic que estàvem esperant.

que es el roi

Per tal de poder calcular-lo hem d’utilitzar una fórmula molt senzilla:

ROI = (Benefici – Inversió) / Inversió

Si el resultat és negatiu significa que estem perdent diners, i si ens surt molt pròxim a zero potser cal replantejar de nou la campanya per tal d’obtenir un marge de benefici molt més ampli. En cas que el resultat sigui positiu significarà que hem obtingut beneficis.

Posem un exemple:

Suposem que tenim una empresa d’informàtica i volem fer una campanya publicitaria per potenciar les vendes a través de la nostra pàgina web.

Decidim gastar 1000 € en Google Adwords i al llarg d’un mes, a través dels clics de Google, hem recuperat 2500 € en vendes.

En aquest cas el ROI és de: (2500-1000) / 1000 = 1,5

En aquest cas hi ha hagut un increment en vendes del 150%, o en altres paraules per cada euro invertit n’hem guanyat 1,5 €.

, , ,
Vacances a les Xarxes Socials?
Diccionari tipogràfic

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú