Marketing

Tendències en Social Media Marketing

Cada vegada més les empreses han d’adaptar-se a les xarxes socials per tal de poder arribar a un major públic. Segons l’anàlisi de l’informe del 2016 de IAB sobre l’ús de les xarxes socials s’ha pogut determinar el següent:

  • Un 81% dels internautes d’entre 16 i 55 anys utilitzen les xarxes socials.
  • El 85% segueixen a influencers.
  • El 81% dels usuaris segueixen a marques al Facebook.

Avui us mostrem les 6 regles d’or del Social Media Marketing que predominaran durant aquest 2017:

Missatgeria social i bots:

Les xarxes socials s’han convertit en el nostre punt de referència a l’hora de demanar o buscar tot tipus d’informació. És per aquest motiu que les empreses començaran a utilitzar els anomenats chat bots per comunicar-se amb la seva audiència.

Què són els chat bots?

Un chat bot és programa informàtic que simula el comportament humà i que imita una conversa de missatgeria instantània a través de la barreja de la intel·ligència artificial i el “machine learning”.

Un exemple que s’ha popularitzat en el darrer any és el bot @ImageBot de Telegram que una vegada agregat com si fos un contacte et permet donar-li paraules clau perquè et busqui imatges ràpidament, d’aquesta manera t’estalvies el procès d’anar a Google, buscar la imatge, descarregar-la i copiar-la en una altra conversa.

Vídeo en directe:

Els números parlen per si sols:

  • 100 milions d’internautes consumeixen vídeos diàriament
  • 9 de cada 10 persones veuen els vídeos de les marques que segueixen.
  • els vídeos online ja ocupen el 50% de tot el tràfic mòbil.

En un temps on la rapidesa de la informació és un dels factors més importants per les marques cada vegada s’optarà més per utilitzar el vídeo en directe en les aplicacions de Facebook i Instagram.

Publicitat a mesura:

La publicitat massiva i amb un únic missatge per a tots els tipus de públic cada vegada està perdent més eficàcia.

Durant aquest 2017 les marques optaran per dur a terme campanyes dirigides a un tipus de públic molt concret i es personalitzaran les comunicacions als diferents tipus segons les seves necessitats, gustos, localitzacions i edats.

social media marketing

Presència a Instagram:

Instagram s’ha convertit en una de les xarxes socials amb més augment i rellevància en els darrers anys.

Segons l’estudi anual de xarxes socials realitzat per Advertising Bureau (IAB) el passat Juny del 2016 Instagram ja comptava amb més de 500 milions d’usuaris mensuals actius i més d’un 50% reconeix haver augmentat el seu ús respecte l’any anterior.

Durant aquest any les empreses donaran al salt a Instagram i adaptaran les seves campanyes al nou format per tal d’arribar a un major públic combinant les publicacions, els Instagram Stories i Instagram Adds.

Inversió en publicitat social:

En els dos darrers anys Facebook ha anat modificant els seus algoritmes per tal de limitar la publicitat orgànica, obligant així a les empreses a invertir en Facebook Ads per tal de poder arribar a una audiència major.

Connexió amb els influencers:

L’opinió dels consumidors s’ha convertit en un factor essencial per les marques per captar nous clients. Segons diversos estudis realitzats els blogs es situen amb un 49% com una de les fonts d’informació més importants a l’hora de decidir una compra.

Si durant aquest 2017 vols incrementar la teva credibilitat a la xarxa, tenir millor influència positiva, augmentar el nombre de fans i tràfic a la web opta per una estratègia amb influencers. Això sí, cada vegada n’hi ha més i cal escollir molt bé quin és el que millor s’adapta a la teva marca per tal de poder arribar millor als seus seguidors.

Més informació sobre influencers aquí.

Social Commerce:

En els darrers anys s’ha optat molt per màrqueting de continguts com a estratègia prioritària a la xarxa i només calia generar contingut que fos atractiu per tal de generar nous seguidors. Amb el pas del temps això ha canviat.. cal aconseguir que comprin.

En aquest nou any les estratègies es centraran a generar continguts que invitin al consumidor a comprar quasi de manera imperceptible.

, , , ,
[PDF] SEO Checklist
Logos famosos en versió emoji

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú