Avui us portem una entrevista realitzada a en Pol Prat, dissenyador gràfic de l’agència!
“Hem crescut molt al llarg dels anys i la veritat que estic molt content de formar part d’aquest equip”
-
Ens podries explicar una mica sobre tu?
- Em dic Pol, vaig estudiar Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat de Girona. Durant la meva etapa universitària em vaig decantar per l’àmbit de la Publicitat perquè les Relacions Públiques no m’agradaven gaire. Aleshores, en l’últim any de carrera vaig decidir fer les pràctiques a Creative Corner, un any després que es fundés. Per mi era una oportunitat única, ja que estava situada a la mateixa ciutat on visc. A Creative Corner he descobert la meva passió que és el Disseny Gràfic. A més a més, amb l’augment del volum de feina, vaig tenir la sort de poder entrar a treballar en només acabar la carrera en una agència de publicitat. Des d’aleshores, porto set anys treballant a Creative Corner, cosa que m’ha permès veure l’evolució de l’agència, veure com ens hem anat fent grans i fent-nos un nom dins la província de Girona. Hem crescut molt al llarg dels anys i la veritat que estic molt content de formar part d’aquest equip.
-
Com comença el teu dia?
- Al ser de Banyoles, sóc dels primers a arribar i em toca posar en marxa l’agència (obrir llums, aixecar les persianes, etc.). Quan arribo engego l’ordinador, obro el correu, em poso al dia de les tasques que tinc pendent i dels nous projectes que ens arriben. Llavors, contesto els correus pendents o acabo algun projecte en el qual estava treballant el dia anterior i que vaig deixar a mitges.
-
Quin és el procés creatiu que segueixes? Quins passos consideres que són els més importants?
- Primerament, ens reunim amb el client perquè ens expliquin com és el seu projecte, per tal de saber què és el que tenen en ment, què és el que els hi agrada, quina és la seva competència. Bé, doncs fer una mica de brífing i una mica d’estudi sobre aquest client. Després de la reunió ja és la nostra feina investigar una mica sobre la competència, saber com treballen i què és el que els defineix com a marca. Aleshores, normalment, el que fem nosaltres és començar a treballar amb logotips o amb campanyes, en funció del que ens demani al client. Si ens donen més llibertat, llavors, intentem aportar la nostra basant creativa, és a dir, que tot segueixi una línia comunicativa, una línia gràfica, un estil visual, etc. Quan es tracta de campanyes més genèriques, ens reunim amb les meves companyes de disseny, amb l’Alba i la Marina, i fem una mica de brainstorming, recerca, propostes. En definitiva, intentem no aprovar un projecte si no hi ha l’acceptació de tots els membres.
-
On trobes la teva inspiració?
- Sempre comencem fent una recerca exhaustiva, mirar competència, xarxes socials i plataformes com Behance i Pinterest com a fons d’inspiració. També, observar els nostres companys del sector, siguin de Girona o Barcelona, per veure com treballen i inspirar-nos. Més enllà d’això, jo em fixo molt en la publicitat exterior. Finalment, les reunions amb equip ens serveixen per treure idees.
-
Com mesures l’èxit dels teus dissenys?
- La primera satisfacció és entregar un projecte a temps. Després, quan acabes un projecte i el client diu que li agrada el que li presentem. L’èxit ens el dóna el client. Que un client ens digui per exemple, que un logotip que hem fet els hi agrada molt i és el que tenien present, per nosaltres és molt satisfactori. Saber trobar o identificar què és el que està buscant el client i plasmar-ho, és molt valuós per nosaltres. Sempre entreguem els projectes fent una presentació en els nostres clients, mai els hi enviarem per correu electrònic. Els convidem a l’agència per tal de veure la seva reacció i també podem explicar amb les nostres pròpies paraules què és el que el client està veient.
“Saber trobar o identificar què és el que està buscant el client i plasmar-ho, és molt valuós per nosaltres. ”
-
De quines peces estàs més orgullós, i per què?
- De les campanyes que més m’han marcat, ja no parlo a nivell personal, sinó a nivell d’agència, perquè el final no és només la feina d’un sinó que hi ha l’acceptació de tots. Aleshores, si que és cert que moltes vegades sóc qui arrenca un projecte, però un cop la idea està clara les meves companyes, l’Alba i la Marina són les que m’ajuden a fer que el projecte tingui forma. Per part meva, l’última campanya que vam fer el 2020 durant el mes d’agost, per les Festes d’Agost de Banyoles. Per mi ha estat una de les millors campanyes de publicitat que hem pogut treballar aquí a Creative per tot el que el cartell representava. Des de que vaig començar a treballar a l’agència que treballem amb les Festes d’Agost i ha estat tot un repte i una superació, ja que és la mateixa campanya en adaptada a un nou any. Per exemple, si ara hem fet el 2015, el 2016 hem de fer el mateix, però li hem de donar una nova imatge, un nou aire, un nou estil.
- Aleshores, l’any passat ens vam trobar amb un context diferent, una situació nova que no havíem viscut mai. Se’ns plantejava un nou repte: unes Festes d’Agost en confinament. Pel context de pandèmia, la programació es va reduir molt i pràcticament no hi havia contingut. Vam decidir crear una campanya amb els següent claim: “La festa petita no es toca”. La simbologia d’aquest claim va més enllà del que representava per nosaltres, sinó també pel que representava per la gent, ja que volien seguir tenint la seva festa popular. En definitiva, el conjunt de la campanya va ser molt potent. A més a més, vam utilitzar una imatge que vam crear nosaltres mateixos a partir del quadre de Michelangelo, que ens va sevir d’inspiració.
La Creación de Adán -Michelangelo
Festes d’Agost 2020
Punt Lila Festes d’Agost 2020
Esperem que us hagi agradat. Gràcies per llegir-nos. Fins dimecres vinent!