Creative Corner

Entrevista a l’Alba Sureda

Avui us portem un nou post al blog, una entrevista realitzada a l’Alba Sureda, que duu a terme tasques de fotografia i disseny gràfic.

  • Ens podries explicar una mica sobre tu?

Em dic Alba, sóc de Banyoles, vaig estudiar el grau de Publicitat i Relacions Públiques i a 4t de carrera vaig decidir fer les pràctiques a Creative Corner. De fet, ja els havia conegut per un treball de la carrera que vaig fer sobre aquesta agència. En el seu moment, vaig pensar que a l’hora de fer les pràctiques seria un bon lloc, ja que vaig veure que hi havia molt bon ambient de treball. Vaig tenir la sort que se’m van quedar i actualment, estic treballant aquí.  

  • Explica’ns què et va motivar a decidir-te per l’especialitat de fotografia.

Realment, mai vaig tenir molt clar que em volgués dedicar a la fotografia, sinó que m’ho havia agafat més com un hobbie. A casa sempre havia tingut càmeres de foto perquè el meu pare també li agrada molt aquest món. Ja et dic, era més un hobbie, si havia de quedar amb les amigues feia fotos, si havia de fer les fotos de comunió de les meves cosines ho feia més perquè m’agradava. He tingut la sort que aquí a Creative tenim l’estudi i s’han anat incorporant projectes. He vist que també m’agrada dedicar-m’hi professionalment. 

  • Què és el que t’agrada més de les sessions fotogràfiques i de fotografiar en general?

M’agrada tot el procés, des de pensar en la idea, fent com un croquis sobre com hauria de ser la sessió, fins la sessió que penso que són molt divertides. Llavors, també l’edició perquè pots veure l’abans i després. En general, el que més m’agrada de fotografiar és plasmar el que m’he interioritzat i intentar transmetre el que vull expressar. Quan plasmo el que desitja el client, el que sento és satisfacció. 

  • Quin és el material que normalment utilitzes en les sessions?

En una sessió de producte faig servir la càmera, els flaixos, el trípode i la taula que tenim per fer fotografia de producte. En canvi, quan es tracta d’una fotografia més creativa, utilitzem cartolines de colors pel fons, tenim uns cubs per fer una mica d’atrezzo i tot el que se’ns va acudint, com ara, flors, plantes, aigua, etc. 

  • Quines tasques de postproducció realitzes?

Bé, realitzem les fotos en format RAW i el que fem és editar-los en aquest format que ens permet ajustar més tots els paràmetres de llum i color. Un cop la tenim editada, llavors ja seguim amb el Photoshop per si s’ha d’eliminar alguna imperfecció, treure il·luminacions, enquadrar-la si no ha quedat ben enquadrada, etc. En definitiva, es tracta de perfeccionar la fotografia. 

  • Entenc que la fotografia publicitària també comporta el disseny gràfic?

Bé, no sempre. Jo crec que quan van agafats de la mà el disseny gràfic i la fotografia és, per exemple, quan es fa un cartell i també s’ha d’incloure una fotografia. La maquetació d’aquest cartell implica disseny gràfic. Un altre exemple seria una fotografia de producte que va dirigit a les xarxes socials. 

  • En quin àmbit et sents més còmode, fotografia o disseny gràfic?

La veritat és que amb els dos. Per mi és una gran sort poder treballar en els dos àmbits perquè el dia a dia no es fa gens monòton. Tant un dia estic fent fotos, com en l’altre estic fent un cartell o un logotip. Realment, són dues especialitats que es complementen molt bé i es poden compaginar a la perfecció. 

  • Quin és el projecte que més t’ha marcat?

Tots els projectes són especials i cada un d’ells t’aporta alguna cosa diferent. Sí que és cert que el mapa que vàrem fer per l’Associació de Comerç i Turisme, va ser un projecte que hi vaig dedicar molt de temps, però estic molt satisfeta amb el resultat. La tasca principal que vaig fer en aquest mapa va ser dibuixar tot Banyoles i vaig marcar tots els comerços associats.  El mapa el vaig fer des de zero i llavors, vam fer les fotos per tal de difondre-ho per les xarxes socials.

  • Finalment, d’on treus la teva inspiració?

La meva inspiració la trec del dia a dia, fins i tot del carrer. Sobretot, és observar i estar atent a tot. En l’àmbit de fotografia, així de casualitat vaig trobar dues noies de California que es diuen Weekend Creative, i tenen un estudi on fan fotografia de producte bastant creativa. Pel que fa al Disseny Gràfic, m’inspiro molt en el Behance, una plataforma on els artistes pengen els seus projectes. 

Alba Sureda, audiovisuals i disseny gràfic

Exemple de sessió de fotografia de principi a fi:

Mapa Comercial per l’Associació de Comerç i Turisme
Moltes gràcies per llegir-nos. Esperem que us hagi agradat!
El nou tip d’edició d’iPhone
Repte: 10 dies de reels

Entrades relacionades

Personal Branding

Creative Corner
Heu sentit a parlar del personal branding? Doncs bé, avui us parlarem i aprendreu què és el personal branding o bé marca personal, un terme molt de moda en l’actualitat…
Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú