Social Media

CLAUS PER GENERAR ENGAGEMENT PER LA TEVA EMPRESA

Què és l’engagement?

L’engagement és el fenomen que es genera quan els consumidors comencen a seguir i a interactuar amb una marca o empresa creant així un vincle i una fidelitat per part dels usuaris.

Generar engagement, aportarà motivació als usuaris a compartir contingut de la marca de forma voluntària i desinteressada de manera positiva cap a l’empresa, obtenint així nous usuaris i més engagement.

No fa falta dir, que l’èxit del teu negoci es regirà pel nombre d’usuaris els quals hagis aconseguit fidelitzar. Per tant, encara que l’engagement no sigui avaluable, sí que té un paper important i podem distingir diferents factors i aportar alguns consells per generar engagement per la teva empresa.

Com mesurem l’engagement?

Hi ha un botó molt eficient dins les xarxes socials que ens poden ajudar a mesurar l’engagement de la marca, però no és suficient ni exacte. Aquest és el botó del “M’agrada”.

Juntament amb l’eina de Facebook Insights, mesurem el nombre de “m’agrada” dins del contingut publicat per l’empresa. No obstant això, l’engagement va molt més enllà, ja que els m’agrada poden ser casuals i esporàdics i no demostren fidelització. Cal comprovar el nivell d’interacció de cada usuari i el nivell de compromís amb la marca i la freqüència de pas pel perfil, serà aleshores, quan haurem aconseguit un nivell d’engagement potencial.

El que també ens permetrà mesurar l’engagement és el contingut d’interès per part dels usuaris. El nivell d’interacció dins les publicacions ens guiaran cap a quin és el contingut que prefereixen els usuaris i si la recepció és positiva o negativa. Això ens permetrà corregir els errors per millorar la nostra comunicació.

Engagement_web_catPer què és important per la meva empresa?

Avui en dia les xarxes socials i els blogs s’han convertit en referents dins el món de la comunicació de les empreses i les marques personals. Ja no només val el presentar una marca i publicar un simple anunci, hem de generar contingut al voltant d’aquest i crear comunitat per tal que la publicitat es generi de forma automàtica. Això també ens aportarà trànsit cap a la possible pàgina web aportant, de manera positiva, una millora del SEO i el posicionament.

És important per la marca saber què és el que diuen els usuaris dins la comunitat sobre nosaltres. Crear relacions amb tot tipus d’usuaris ajudarà a millorar la visió de la marca per a seguir treballant amb el que els consumidors demanen. Crear alguna cosa rellevant i emocionalment positiva incrementarà de forma potencial la relació i el valor de la teva comunitat.

Mostrar-se natural, proper, diferent, atrevit, compromès, són alguns dels factors claus que t’ajudaran a millorar l’engagement a la teva marca i que destacarem a continuació:

Com generar contingut de qualitat per crear engagement?

– Destacar amb contingut nou i diferent.

Cal remarcar que allò diferent no passa desapercebut. Copiar o ser copiat, aquesta és una gran diferència entre ser pioner i marcar tendència, o seguir a la multitud de forma poc eficient i sense destacar.

– Oferir contingut d’interès.

Quan aconsegueixes un nivell d’engagement potencial, crees una comunitat fràgil on tu ets la clau d’aquesta cohesió. Si no ofereixes contingut d’interès, els usuaris se’n van. Escolta’ls, ells et diran què volen.

– Defineix la teva personalitat.

És important que la marca no es mostri com a tal. És un usuari més dins la comunitat i la seva responsabilitat és actuar de forma oberta, personalitzada i sobretot natural.

– Fes ús de la publicació creuada per generar transit i retroalimentació.

Obre les portes a tots els usuaris possibles abastant el màxim d’espais web disponibles. Les xarxes socials, els blogs, pàgines web. Qualsevol punt és important per generar engagement. Comparteix, és gratis.

– Fer ús dels hashtags.

Si un poder clau té el hashtag, és el de crear comunitat. Fes-ne ús, és igual com: enginyosos, simples, potencials, promocionals, qualsevol és vàlid, l’únic és fer-lo veure, porta’l a la realitat, marca tendència.

– Fes publicacions periódiques i freqüents.

Sigues constant, un perfil fantasma no aporta engagement. A la comunitat els agrada veure que estàs present. Moltes vegades un simple hola és el més important per evitar que els usuaris se sentin ignorats.

Engagement, la clau de l’èxit:

Com ja hem explicat, [pullquote]l’engagement és la clau de l’èxit d’una marca.[/pullquote] Generar contingut i comunitat al voltant d’un producte és el que aporta a un perfil un vincle exclusiu entre els usuaris, creant així comunitats de més qualitat, pàgines amb més “likes” marques amb més seguidors, contingut més compartit i en general, més engagement.

, , , , , , ,
Diccionari tipogràfic
Top 10 PANTONE’S Tardor-hivern 2016-2017

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú