Marketing

L’Estratègia de Màrqueting Verd

Com cada dimecres, us portem un nou post al blog! Avui us introduirem el concepte de Màrqueting Verd!

Teòricament, l’estratègia de Màrqueting Verd, també anomenat Màrqueting Ecològic o Màrqueting Ambiental, es tracta d’una tàctica comercial utilitzada per les marques que només venen productes ecològics. Per aquest motiu, les marques que apliquen aquesta pràctica tenen per objectiu minimitzar el seu impacte en el medi ambient. Tanmateix, l’estratègia comercial de Màrqueting Verd també és aplicada per aquelles empreses que saben que la seva activitat empresarial té efectes negatius en el medi ambient i així, contrarestar-les.

Què és el Màrqueting Verd?

L’American Marketing Association (AMA) ho defineix de la següent manera: “el desenvolupament i el màrqueting de productes designats a minimitzar els efectes negatius en el medi ambient, o bé a millorar la seva qualitat”. Per tant, consideren es tracta dels “esforços que efectuen les organitzacions per produir, promoure, empaquetar i reclamar productes en una forma sensible o responsable respecte a les preocupacions ecològiques”. Simbotia, ofereix una altra aproximació al concepte, el qual ho defineix com “una estratègia global en la que les empreses inclouen dins dels seus valors el respecte i la millora del medi ambient”.

Quins són els beneficis del Màrqueting Verd?

Segons Fernández, aquests són els beneficis que el Màrqueting Verd pot aportar a una empresa: 

  • Identificar possibles problemes en la vostra empresa, relacionats amb la possible contaminació dels vostres productes.
  • Orientar el vostre negoci de camí a l’ús de materials menys contaminants.
  • Augmentar el nombre de clients i dirigir-vos a un sector cada vegada més conscienciat de la cura de la naturalesa.
  • Evitar que els vostres competidors puguin utilitzar aquest recurs, en contra vostra. 
Màrqueting Verd vs Greenwashing

En definitiva, quan parlem de Màrqueting Verd, és important mencionar que no totes les empreses duen a terme aquesta estratègia comercial de forma adequada. Per tant, ens trobem amb el cas de les empreses que fan Greenwashing, és a dir, una pràctica empresarial que es basa a invertir temps i diners en promocionar una empresa com a ecològica quan en realitat, aquesta no ho és.

Aquí teniu un exemple de Greenwashing:

https://www.youtube.com/watch?v=mOpa8kd6fBI 

Gràcies per llegir-nos! Fins dimecres!

,
TikTok per promocionar artistes
Més tips per Instagram

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú