Marketing

Guia sobre els influencers

L’arribada d’Internet i les xarxes socials ha provocat que les marques hagin hagut de buscar noves formes d’arribar al públic. L’opinió positiva dels consumidors s’ha convertit en un factor essencial per les marques per tal de captar nous clients. Segons diversos estudis realitzats recentment els blocs es situen com a font d’informació més influents en les decisions de compra amb un 49%. És per aquest motiu que cada vegada s’opta més per involucrar els influencers en una estratègia de màrqueting. Preneu atenció, avui us mostrem una guia sobre els influencers i la seva relació amb les marques!

Però sabem realment què són els influencers? Un influencer és una persona amb una gran presència i credibilitat i que mobilitza molts seguidors a les xarxes socials, ja sigui Facebook, Instagram, YouTube, Vine…Cada vegada més les marques opten per utilitzar els influencers per la seva estratègia de màrqueting, sigui de manera orgànica o remunerada, per tal que mostrin els seus productes en alguna de les seves publicacions i així generar:

  • Major credibilitat a la xarxa
  • Notorietat i visibilitat
  • Augment de tràfic a la web
  • Augment de notorietat i visibilitat

guia sobre els influencers

Tipus d’influencers:

Celebrities: (actors, esportistes, artistes…). Tenen un alt volum de masses i les marques els utilitzen per arribar a un públic molt elevat.

Líders d’opinió: (periodistes, bloguers, líders en el món dels negocis, activistes..). En molts casos recomanen productes sense que la marca l’hi demani. Aporten credibilitat als seus seguidors.

Comunicadors: (bloguers). Tenen un alt nombre de seguidors en els seus canals i la seva opinió és molt important. Es contracten per accions concretes.

Consumidors: Busquen provar nous productes o serveis i donen la seva opinió, negativa o positiva, a les xarxes socials.

Exploradors: Són aquells influencers que busquen les últimes tendències a Internet i si es troben una marca que els interessa, comparteixen directament la seva opinió a les xarxes.

Què hem de tenir en compte en un campanya d’influencers?

Selecció prèvia: Abans d’escollir els influencers per la teva campanya s’ha de fer una selecció prèvia per tal d’escollir aquells s’ajustin més amb la teva marca.

Màxima realitat: Cal que la marca, els productes i els influencers estiguin relacionats directament per tal que la campanya sigui el màxim real possible.

Incentius: Tracta els influencers com a professionals i retribueix la seva presència positivament, sigui econòmicament o amb productes de qualitat.

Estableix una relació llarga: Per tal d’aconseguir una major relació amb els seus seguidors intenta crea campanyes a llarg termini amb diverses publicacions per aconseguir major credibilitat.

Seguidors vs. Influencia: escull aquells influencers que tinguin més relació amb els seus seguidors, no els que disposin de més seguidors. Recorda, la mida no importa!

Monitora els resultats: Monitora els resultats per tal de veure la repercussió que genera l’influencer amb la teva marca.

Valora l’opinió: Escolta l’opinió dels consumidors per tal de millorar la teva campanya de màrqueting.

, , ,
Utilitats de l’Storytelling
Vídeo Màrqueting: per què és important?

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú