Marketing

5 claus del neuromàrqueting per aconseguir més seguidors

Estem sotmesos a centenars de continguts diaris a les xarxes socials però solament n’arribem a recordar uns pocs. Us heu preguntat mai…

  • Com és que hi ha publicacions que es viralitzen més ràpidament?
  • Quines són les claus per emocionar al consumidor?
  • Quina és la fórmula per aconseguir més likes?

Les xarxes socials s’han convertit en un punt de connexió molt fort entre les marques i els usuaris i, és per aquest motiu, que les marques han començat a implementar estratègies de màrqueting basades en el neuromàrqueting per tal de connectar emocionalment amb els consumidors i generar així, un record de marca. 

El neuromàrqueting consisteix en una eina que estudia el funcionament del cervell humà en els processos de venda per tal d’estimular el procés de compra.

Dissenyadors gràfics i community managers agafeu paper i boli perquè avui us donem 10 consells infal·libles per tal que la primera cita entre marca i consumidor sigui tot un èxit:

1. Estructura la imatge

Tot bon disseny o fotografia ha de tenir un element clau: el punt focal. Utilitza’l per aconseguir guiar la mirada del consumidor cap a aquell punt  o zona que t’interessa.

Situa la informació clau en el punt focal i després redistribueix la resta de la informació de manera que l’ull humà no hagi de moure’s molt dins de la composició. Es recomana un màxim de tres moviments visuals per retenir tota la informació del producte.   

2. Humanitza les publicacions

Diversos estudis han afirmat que les fotografies que mostren rostres de persones tenen un 40% més de possibilitats d’aconseguir un like i un 30% més de ser comentades.

Utilitza fotografies del teu producte en un entorn amb persones per tal d’apropar-lo al consumidor i veure la seva aplicació a la vida real.

Posem un exemple: acabes de treure al mercat una nova marca de roba amb un estil eivissenc. Perquè no realitzar una campanya amb fotos de models en un entorn paradisíac per tal de transmetre sensació de llibertat?

3. Dolor vs Benefici

Diversos estudis científics han determinat que la resposta del nostre cervell davant d’un missatge que ajuda a evitar un dolor com “Com perdre la cel·lulitis en 5 passos” és el doble d’efectiu que un missatge que mostra un benefici “Com evitar la cel·lulitis en 5 passos”.

4. Escull el color més adequat

Els colors estan directament lligats a les emocions, i la nostra percepció pot associar una marca a una sensació a través del seu color corporatiu en menys d’un segon.

El més important de tot és tenir molt clar quins són els valors que vol transmetre la marca o producte i establir unes directrius cromàtiques clares.

Voleu conèixer quin significat associat té cada color? Feu clic aquí.

D’altra banda diversos estudis han determinat que les fotografies o dissenys més colorits captaven molt més l’atenció que la resta. Una de les conclusions més curioses va ser que les fotografies amb un % més elevat de color blau tenien més facilitat per aconseguir likes, sobretot a Instagram.

5. Genera emocions

L’ésser humà es mou per emocions i si el que es vol és captar l’atenció d’un públic s’han de saber utilitzar.

Una marca que només publica informació sobre els seus productes i publica fotografies sense cap emoció associada a elles no aconsegueix arribar al subconscient del públic i per tant, no aconsegueix vincular-se amb el consumidor.

Per tal d’aconseguir crear un record en la ment de l’usuari primer de tot cal que hi entrem. A continuació et mostrem dos tipus de contingut per aconseguir-ho:

  1. Publica fotografies del teu producte que evoquin emocions tot jugant amb la composició, els colors, i la seva vinculació amb la vida diària.
  2. Fes que el públic participi amb la teva marca; genera preguntes per fer que interaccionin, publica frases motivacionals que activin les hormones de la felicitat o publica notícies relacionades.

neuromàrqueting

Les marques de roba esportiva como Nike o Reebok són un exemple clar. Les seves publicaciones a les xarxes promouen un estil de vida saludable i ho mostren a través de continguts que promouen un estil de vida saludable. 

, , ,
Els 5 millors plugins per WordPress
Tendències en logotips pel 2017

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú