Creative CornerTecnologia

Novetats de l’actualització IOS 15

Apple recentment ha fet una actualització a tots els seus dispositius compatibles, aquesta actualització, a més d’incorporar solucions d’errors i una optimització del sistema, ha portat una sèrie de funcions molt novedoses que diferencien Apple de la competència. Avui us presentarem les novetats de l’actualització IOS 15 que ens han semblat més interessants.

L’aplicació de Wallet incorpora targetes d’identificació

Fa qüestió de pocs anys va aparèixer una nova funció als dispositius mòbils que permetia vincular targetes bancàries i targetes d’embarcament amb el teu dispositiu electrònic, fent que poguéssis fer totes aquestes gestions des del pròpi mòbil. Al principi els usuaris els hi costava utilitzar-lo ja que tenien por a que hi hagués una manca de seguretat, però és cert que avui en dia pràcticament tothom ho utilitza a diari i és una funció molt útil.

Pagament amb el mòbil Creative Corner

Amb aquesta actualització, Apple ha anat més enllà, juntament amb un grup de socis de fabricants de panys d’hotels i de domèstics com Hyatt, Evergreen, Latch, entre altres, han creat un sistema per tal de que es pugui obrir la porta amb el dispositiu electrònic. A més aquesta versió inclou Apple Car Key, el qual també podràs obrir el teu cotxe que tingui aquesta tecnologia com alguns models de BMW o Tesla per exemple. A més també, es preveu que en un futur encara no concret, Wallet serà capaç d’incorporar targetes d’identificació i permisos, com el carnet de conduir o el DNI.

Porta Intel·ligent Creative Corner

Aquesta funció tan novedosa només està disponible als Estats Units, així com els panys compatiples i els hotels que disposen d’aquest sistema, però és una mostra de que la tecnologia avança i del que ens espera en un futur no molt llunyà.

Possibilitat de localitzar el teu dispositiu apagat o formatejat

Una de les principals pors quan et compres un iPhone o qualsevol dispositiu d’Apple és el risc a pèrdre’l o que te’l robin. Apple és concient d’aquest fet i inverteix molt en la seguretat dels dispositius. Apple ja va ser la primera empresa en incorporar un servei per rastrejar el teu dispositiu i saber a on es troba en tot moment a través de l’aplicació del Maps.

Aquest sistema estava molt bé però tenia un principal defecte, que quan el mòbil estava apagat, es quedava sense bateria o s’havia fet un reinici de fàbrica, el sistema no era capaç de trobar-lo. Per això s’havien vist casos de que el mobil havia deseparegut i com que estava apagat era impossible trobar-lo i, un cop tornava a donar senyal perquè l’havien obert, estava en un altre país o fins i tot un altre continent, cosa que feia impossible recuperar-lo.

Localització Mac Creative Corner

D’ara en endevant aquest problema ja no passarà ja que ara es poden seguir rastrejant els dispositius encara que estiguin apagats, s’hagi fet un reinici de fàbrica o inclús estiguin sense bateria, això és gràcies a un sistema d’emmagatzematge de bateria que fa que destini un petit percentatge per a la localització del dispostiu quan aquest no tingui bateria o estigui apagat.

Referent a la localització també cal mencionar el nou gadget d’Apple anomenat AirTag, un aparell localitzador que es pot adjuntar a qualsevol objecte no electrònic que no disposi de localització, per exemple motxilles, claus, la cartera o inclús el cotxe per saber exactament on l’has aparcat.

Air Tag Cartera Creative Corner

Aquestes han sigut les novetats de l’actualització IOS 15 que més ens han interessat.

Si t’ha interessat aquest article i vols saber més notícies sobre l’actualitat, no dubtis en consultar el nostre blog

Entrevista a la Sady Drammeh
La caiguda de Mark Zuckerberg i les seves conseqüències en la societat

Entrades relacionades

Entrevista a en Marc

Creative Corner
Avui us portem un nou post al blog, una entrevista realitzada a en Marc Gubert, Programador web i APP Ens podries explicar una mica sobre tu? Els ordinadors sempre m’han…
Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú