Disseny

Noves tendències en packagings

Un bon embalatge és decisiu per influir en el procés de decisió de compra dels clients. És per aquest motiu que avui us presentem les cinc tendències en packagings que més s’estan posant de moda en el darrer any:

Packaging can be theater, it can create a story – Steve Jobs

1. ECO-FRIENDLY

En els darrers anys el màrqueting sostenible ha anat adoptant molta força i els consumidors cada vegada són més exigents amb les marques. Si vols captar diferenciar-te de la resta del teu sector i enamorar als teus clients opta per un envàs eco-friendly. Opta per materials respectuosos amb el medi ambient i fabricats a partir de materials reciclables, biodegradables o ecològics.

La dissenyadora Maja Szczypek ha creat un packaging per transportar ous totalment sostenible a partir d’herbes tallades i assecades. 

2.PACKAGINGS INTERACTIUS:

A vegades no només funciona que un envàs sigui atractiu visualment. Cal que sigui creatiu, funcional i que a la vegada aporti un valor diferencial al producte.

En els últims anys cada vegada s’està apostant més per packagins interactius que permeten al consumidor realitzar determinades accions amb el producte i fan que augmenti el record cap a la marca.

Anem a veure alguns exemples:

3.REUTILITZACIÓ:

Aquesta nova tendència en packagings consisteix a proporcionar a l’envàs una segona vida, o una utilitat diferent de la que inicialment tenia , ja sigui com a element de decoració, emmagatzematge o entreteniment.

L’objectiu principal d’aquest tipus de packagings és fer que el client guardi l’envàs a casa seva, i en conseqüència recordi la marca.

Aquest packaging (via Behance) conté unes llavors perquè una vegada t’hagis menjat l’interior puguis reutilitzar-lo per plantar una planta.

4.PERSONALITZACIÓ:

Un packaging personalitzat aporta un valor diferencial al producte i fa que els consumidors vulguin comprar aquella edició o versió del producte que més els identifica.

Coca Cola va ser pioner en personalitzar les llaunes amb diferents noms de persona i posteriorment les altres marques van treure al mercat versions de packagins personalitzats, com és el cas de Fanta amb sobrenoms o Nutella que, a través de la pàgina web, donava l’opció de personalitzar l’etiqueta amb el missatge que volguessis.

Un altre marca que aposta constantment per la personalització del packagin i que ha convertit aquesta característica en un valor de marca és Nocilla. A través de les edicions limitades dels gots fan que el client vulgui comprar la marca per aconseguir un disseny determinat.

5.CREATIVITAT:

L’element que capta primer l’atenció al consumidor és la forma o creativitat de l’envàs. Si vols sorprendre als teus consumidors i fer que comprin per imatge i no per marca aposta per un envàs creatiu.

, , , ,
Una multa de 2.420 milions d’euros per a Google
Instagram: una xarxa social on també trobar-hi creativitat

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú