Notícies

Una multa de 2.420 milions d’euros per a Google

La sanció més alta de la història per pràctiques monopolístiques ha estat per a Google. La Unió Europea, ahir dimarts 27 de maig, va multar Google amb una xifra rècord de 2.420 milions d’euros per abusar de la seva posició dominant en el mercat de motors de cerca.

El gegant d’internet s’ha aprofitat del seu domini en el sector donant avantatges il·legals als seus propis serveis de comparació de compres. Concretament amb el servei de Google Shopping.

Tot va començar el 2015, quan la Unió Europea va iniciar la investigació contra l’empresa per la suposada competència deslleial respecte a les altres empreses, a causa d’una gran quantitat de queixes dels seus rivals en utilitzar i pagar pels seus serveis i no rebre els resultats esperats.

Des de llavors, la llista d’investigacions sobre les suposades pràctiques d’abús de poder de Google només han augmentat. Brussel·les també ha acusat la companyia d’abusar de la seva posició dominant en el sector dels sistemes operatius mòbils amb Android, ja que obliga els fabricants a incloure alguns serveis propis de Google en els dispositius.

Al gegant d’Internet li han donat un termini de 90 dies per acabar amb les seves pràctiques monopolistes, seguit de la sanció econòmica, la més gran fins a la data. Encara que sigui una xifra molt elevada, cal destacar que aquesta representa el 2,7% dels ingressos anuals de la companyia.

La resposta a la demanda:

Després de donar-se a conèixer la notícia sobre la multa, el gegant d’internet ha difós una declaració de Kent Walker, vicepresident sènior:

 “Quan compres online vols trobar els productes que estàs buscant de manera fàcil i ràpida i els anunciants promocionar-los. Per aquesta raó Google mostra la seva plataforma, amb l’objectiu de connectar a usuari amb milers d’anunciants, petits i grans, d’una manera que sigui útil per a tots dos “.

Walker va continuar dient que Google també competeix contra Amazon i altres pàgines a l’hora de fer cerques de compra, mostrant informació més útil i detallada sobre els productes. “Estem en desacord amb les conclusions anunciades avui. Anem a revisar amb la Comissió la decisió en detall i considerarem apel·lar i continuar exposant els nostres arguments “.

Com creieu que acabarà tot això?

Suposa un risc utilitzar les plataformes de publicitat de Google?

Font: https://marketing4ecommerce.net/multa-a-google/

, ,
MUSEU DEL FRACÀS, una col·lecció de productes fallits
Noves tendències en packagings

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú