Marketing

Què és el Branded Content?

Avui al blog de Creative Corner us parlarem sobre el Branded Content. Què és i per a què serveix?

El Branded Content és una estratègia molt útil d’Inbound Màrqueting que consisteix a generar continguts vinculats a una marca que permetin connectar aquesta marca amb el seu consumidor. Explicat d’una altra manera, és un contingut creat per una empresa, de qualitat, on el node principal de la comunicació és transmetre una experiència i no els beneficis o característiques del producte en si, com podria ser l’storytelling.

El Branded content és un contingut de publicitat no invasiu, ha de ser innovador, trencador i sobretot, ha de connectar amb el seu públic objectiu. 

 

  • Com sorgeix el Branded Content?

Fa temps que les marques han deixat de preocupar-se només de fabricar o oferir serveis/productes pels clients i se centren en la generació de contingut. Segurament ho haureu escoltat a dir en força ocasions “Content is the king”, el contingut és el rei.

El Branded Content està dissenyat principalment per transmetre valors, emocions, formes de pensament… Es vol generar notorietat i afinitat de marca per sobre de vendre concretament un producte o servei.

És una intenció, una estratègia de continguts, no un format en si. Aquest contingut pot ser en format vídeo, pel·lícula, e-book, tuit, esdeveniment… Es busca la interacció amb el públic objectiu, se’ls convida a opinar, compartir i a sentir-se orgullós d’aquella marca/empresa. Es volen aconseguir ambaixadors de marca sense haver-los de pagar, usuaris satisfets que vulguin parlar del teu producte/servei allà on vagin.

Aquesta experiència ha de tenir afinitat amb l’estil de vida i els gustos del públic, per cridar l’atenció i crear engagement. Es busca generar empatia amb el públic objectiu. Es tracta d’entendre les necessitats de l’usuari i donar-li allò que necessita, si ho fem bé, el nostre branded content serà el nostre millor aliat i enamorarem als nostres usuaris.

  • Quins són els avantatges del Branded Content per a les marques?

És un contingut que arriba més fàcilment al consumidor.

Busquem la interacció per conversar amb el consumidor i fomentar una relació empàtica amb la marca o producte. Volem una comunicació bidireccional, s’han acabat els monòlegs, es busca la conversió, la resposta.

Ajuda a crear valor a través de la generació de contingut.

Crea comunitats al voltant d’un producte o marca (un gran exemple és el fenòmen “Fan Boy” d’Apple, s’ha creat tota una comunitat de culte a tots els productes de l’empresa).

Empreses grans i petites poden beneficiar-se d’utilitzar aquesta estratègia en el seu pla de comunicació. A continuació us deixarem algunes campanyes de Branded Content que ens han agradat, l’última és molt curiosa, ja que es tracta d’un personatge que tots coneixem.

 

 

  • L’expedició de BBVA amb Carlos Soria

 

  • Popeye

Diuen que Popeye va ser la primera estratègia de Branded Content. El seu naixement va ser fruit dels productors d’espinacs que van multiplicar la seva producció gràcies a la història d’aquest personatge.

L’any 1929 els productors d’espinacs van decidir publicar una tira còmica en un diari amb un personatge amb un aspecte saludable i que s’alimentés a base d’espinacs. La tira còmica va resultar ser tot un èxit i finalment Popeye es va convertir en un dels personatges animats més famosos del món.

Popeye Branded Content

Imatge de Popeye per l’entrada sobre Branded Content del blog de Creative Corner Agency

Aquesta campanya va tenir tant d’èxit que l’augment de producció que van aconseguir els agricultors d’espinacs va arribar a xifres mai vistes. En aquella època els productors d’espinacs no havien escoltat res sobre branded content però ho van fer molt bé. Van aportar valor afegit als seus clients sense que aquests estiguessin obligats a comprar cap marca en concret, però si a consumir espinacs.

Altres exemples de Branded Content els trobem en marques com ara Coca-Cola o Redbull, qui no associa Coca-Cola amb felicitat? I què dir del “Red Bull te da alas”? Us sona el nom Felix Baumgarnter, això sí que va ser una gran acció per part de Red Bull, que va llançar-lo a l’estratosfera.
En compartim el vídeo per si voleu recordar aquest moment.

 Aquest és un petit recull de diferents accions i campanyes que han destacat, i que volíem compartir amb vosaltres. De ben segur en coneixeu d’altres i ens faria molta il·lusió que en els comentaris d’aquesta publicació ens féssiu saber quines són i per què us agraden/ criden l’atenció.
Com podeu veure amb enginy i creativitat i a vegades sense massa pressupost (obviant el salt a l’estratosfera) es poden fer accions que connectin amb els nostres consumidors i aportin valor a la nostra marca.
Abans de tancar l’entrada del blog, ens agradaria aclarir un concepte. No hem de confondre Branded Content amb Product Placement.
El Product Placement és una tècnica que fa molts anys que s’utilitza. Tracta d’incloure de forma explícita allò que volem promocionar (la típica imatge d’una pel·lícula on el protagonista beu un famós refresc). El Product Placement va anar guanyant terreny a cause de la pèrdua d’efectivitat dels anuncis tradicionals a causa de la saturació publicitària i del zapping.
Aquí teniu un exemple de Product Placement, a la pel·lícula Forrest Gump, Nike va voler promocionar un model concret de calçat esportiu.

I com aquest hi ha molts més exemples! Esperem que l’article d’aquesta setmana us hagi resultat interessant. Moltes gràcies amics del blog de Creative Corner per llegir-nos una vegada més, la setmana vinent més i millor 😉

 

, , , , , , ,
Creative Corner a la festa final de temporada de l’Associació Digitals Girona
Esdeveniments influencers 2017

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú