InternetMarketingTecnologia

Què és l’algoritme de Google i com ha evolucionat?

Molta gent es pregunta què és o com funciona l’algoritme de Google. Aquest cercador creat l’any 1998 i que ha anat evolucionant fins a convertir-se en una de les empreses més grans del món, va néixer de la necessitat que hi havia a internet d’ordenar les dades i poder-les oferir en forma de resultats de les cerques que feien els usuaris.

Durant els anys 90 la massificació d’internet va provocar que buscar i trobar el que necessitaves fos missió impossible, per això van començar a aparèixer cercadors com AltaVista, Yahoo, Archie… i finalment Google, que no va ser el primer, però sí el que millor ha sabut adaptar-se i evolucionar.

L’algoritme de Google

Google ha fet del seu algoritme la seva arma més important. Com tractar i mostrar les dades a qui ho necessita i com ho necessita ha sigut una de les claus del seu èxit.
Però aquest algoritme no es va crear perfecte, i any rere any va millorant, evolucionant i adaptant-se a l’actualitat oferint noves maneres de que els usuaris tinguin una experiència perfecta utilitzant el seu cercador.

I com s’aconsegueix l’algoritme perfecte?

Doncs podríem dir que s’aconsegueix modificant-lo fins a 500 vegades anualment. Siguin petits canvis o amb grans canvis com us detallarem tot seguit.
Però en tot cas l’objectiu de Google en aquest sentit és sempre oferir la millor experiència a l’usuari, i que òbviament trobi el que busqui. Això ho aconsegueix indicant (més o menys) a les empreses com han d’estructurar les seves pàgines web perquè els usuaris trobin el seu producte o servei.

L’evolució de l’algoritme de Google

A continuació us detallarem alguns dels canvis més importants que ha patit el famós algoritme de Google i com ha afectat les pàgines web i al seu posicionament:

2011: Penalització de continguts duplicats i de baixa qualitat. A partir d’aquest canvi ja no serveixen els continguts escrits per “micos” on donem més prioritat a les paraules clau que a la qualitat de la redacció.

2012: Penalització als dominis que utilitzen paraules clau que no estan relacionades amb els continguts de la web. Tot i així, actualment moltes vegades si fem una cerca pel nom d’una empresa ens surt la competència com a anunci destacat, això Google no ho penalitza (qui paga mana diuen…)

2014: Es comença a donar més rellevància a resultats locals i no tant globalitzats. Google ens geolocalitza i ens mostra resultats més rellevants segons la nostra localització.

2015: Mobile first; Aquí és on comença la obsessió de Google pels dispositius mòbils i donant quasi més importància a les versions responsive de les pàgines web.

2017: Penalització a webs amb monetització molt elevada i amb anuncis molt intrusius.

2018 i actualitat: La velocitat. Google analitza les pàgines com si s’estiguessin visualitzant des d’un smartphone amb una connexió a internet força dèbil. Per tant, com a norma general t’indica que si la teva web no carrega en menys de 3 segons perdràs visites.

 

Com hem pogut veure no són pocs els canvis que ha fet Google al seu algoritme. I els que ens esperen, perquè la seva obsessió per oferir a l’usuari la millor experiència de navegació sempre haurà d’estar en consonància amb les tendències i tecnologies del moment.

Bottle Cap Challenge
Efecte neó amb Illustrator

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú