Tecnologia

Assistents virtuals

Siri, Google Assistant, Cortana o Alexa? Qualsevol d’aquests assistents virtuals que escolliu podran transformar la vostra vida. Aquests dispositius utilitzen el mateix tipus d’interacció amb els usuaris: la veu, i són accessibles en dispositius assequibles com ara portàtils, tablets, telèfons intel·ligents o dispositius de marca pròpia (l’altaveu intel·ligent d’Amazon que incorpora Alexa). 

Què és un assistent virtual? 

Segons Molly McLaughlin (2020) un assistent virtual és una aplicació que pot entendre les ordres de veu i completar tasques per a un usuari. Combinen xips d’ordinador especialitzats, micròfons i programari que escolta les ordres que li doneu. Solen respondre amb una veu que seleccioneu.

Assistents virtuals com Siri, Google Assistant, Cortana o Alexa poden fer de tot: des de respondre preguntes, fer bromes, reproduir música a controlar elements de casa, com ara llums i dispositius domèstics intel·ligents. Poden respondre a moltes ordres de veu, enviar missatges de text i fer trucades telefòniques. També, poden configurar recordatoris en el vostre calendari. Bàsicament, podreu demanar-li que faci per a vostè totes aquelles tasques que realitzeu al telèfon. 

Com s’utilitzen?

Els assistents virtuals són dispositius d’escolta passiva i això significa que responen un responen cada vegada que reconeixen un ordre. El dispositiu hauria d’estar connectat a Internet per poder fer cerques a la web i proporcionar a l’usuari la millor resposta.

Segons l’estudi de Telefónica, Todo el mundo habla de los asistentes virtuales, pero, ¿Cómo los utilizan realmente los usuarios?, la majoria dels usuaris dels assistents solen dur a terme només d’una a tres tasques diferents. Com ara, la creació d’una alarma, preguntar pel clima o reproduir música. A més, es destaca el fet que el primer assistent virtual es va llançar fa uns quants anys. Tanmateix, encara hi ha un percentatge important d’usuaris que coneixen els assistents virtuals però no els fan servir.

 

,
Què és TikTok?
Tips pel Black Friday

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú