Social Media

Com construir una marca a les xarxes socials

El primer que hem de tenir en compte si volem construir marca a les xarxes socials és determinar com ens volem mostrar. A través d’elles reflectirem els nostres valors i filosofia d’empresa, per aquest motiu hem de tenir clar els següents punts:

  • Quins són els teus objectius professionals?
  • Quin és el mercat objectiu al qual volem arribar?
  • Quina estratègia seguiràs?
  • Quins són els valors de la nostra empresa?

 Un cop tinguem clars aquests punts hem de començar a replantejar-nos aquests 5 PUNTS CLAU:

 1.Xarxes socials, sí o no?

 Estar a les xarxes socials és important per aconseguir crear més difusió dels nostres productes o serveis però hem de tenir clara una cosa: s’ha d’estar actualitzat. De res serveix tenir un perfil de Facebook que només actualitzem un cop al mes, ni una compta d’Instagram sense continguts atractius.

 Els usuaris que segueixen la teva empresa ho fan perquè estan interessats en els teus productes i volen estar al corrent de totes les novetats o productes. Si no els ofereixes aquests continguts deixaran de seguir-te i perdràs una possible venda.

 2. És necessari estar a totes les xarxes socials?

 Definitivament no. Hem de tenir molt clar quin tipus de serveis o productes ofereix la nostra empresa i quins continguts podem oferir als nostres usuaris.

 Una pastisseria ha de tenir Twitter? No és necessari. Millor crear una conta d’instagram per publicar fotos de pastissos.

 Ha de tenir una empresa d’aigües Instagram? Tampoc és necessari. Millor optar per una compta de Twitter i Facebook per publicar notícies i continguts sobre el tema.

 3. Construeix una estratègia de continguts

 El contingut que publicarem a les nostres xarxes serà un reflex de la nostra marca, per aquest motiu hem de tenir molt clar quins continguts generarem. Identifica aquells temes que més transmeten la filosofia de l’empresa, fes una llista i genera o busca continguts que encaixin amb els teus seguidors.

 Ets una asseguradora?  Genera continguts que mostrin proximitat i confiança. Aposta per les històries en primera persona per generar vincle emocional.

Ets una empresa d’informàtica? Aposta per continguts relacionats amb la innovació i la tecnologia per demostrar que estàs al dia de les noves tendències.

“ Si el contingut és el rei, la conversació és la reina “ John Munsell

4. Crea un camí

 Sabem que l’objectiu d’estar a les xarxes socials no és altre que acabar venent els nostres productes i serveis. Per aquest motiu busca estratègies per tal que a través dels nostres continguts, els usuaris acabin volent comprar els nostres productes o sàpiguen quins són. Posarem un exemple: ets una empresa que ofereix pàgines web. Un truc seria parlar sobre les últimes tendències en pàgines web i dirigir als usuaris cap als nostres últims projectes realitzats.

5. Inspira als teus seguidors

 Els teu perfils no han de ser únicament com un museu on mostris els teus productes i enaltir les seves increïbles característiques. Mostrar els teus productes és bo, però no n’hem d’abusar. Aposta per crear continguts que inspirin, alegrin o emocionin als teus seguidors: felicita el dia de la mare, comparteix històries en primera persona sobre els teus productes, pots recórrer a frases cèlebres sobre el teu sector per captar l’atenció dels teus seguidors… en definitiva sigues original i no avorreixis.

“ El social media es tracta de la sociologia i la psicologia més que de la tecnologia “ Brian Solis

 

, , ,
Els 10 tips per potenciar el teu blog
Primers guanyadors FIAP 2016

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú