Web & Apps

Disseny web “responsive”

Avui en dia, es viu un caos tecnològic que fa parar boig a tot programador web com a conseqüència de l’aparició del concepte multidispositiu o multipantalla. Aquest, sorgeix a causa de la gran quantitat de plataformes digitals que tenen accés a internet i que va donant pas al nou concepte conegut com a l’internet de les coses.

Qualsevol dispositiu amb una pantalla i connexió Wi-Fi o 3G ens permet accedir a diferents continguts d’internet, siguin pàgines web, app’s o bé vinculació entre dispositius intel·ligents. Això significa que tot programador web té una missió: adaptar totes les pàgines web que dissenya, a totes les possibles pantalles des d’on qualsevol usuari pot tenir accés.

Aquest petit contratemps ha derivat una nova tècnica de disseny i desenvolupament web anomenat disseny web “responsive” (que podríem traduir al català com a pàgina web adaptativa). Les analítiques de trànsit web no menteixen, molts usuaris que visiten les plataformes online provenen de múltiples dispositius, cada un d’aquests, amb una mida de pantalla completament diferents. És per això que hem de mantenir el grau de satisfacció adaptant el millor possible la nostra pàgina web.

En què consisteix el disseny web “responsive”?

[pullquote]El “responsive” és una tècnica de disseny web que adapta els elements a múltiples dispositius de forma òptima.[/pullquote] Així doncs, les pàgines web “responsives” s’adaptaran a qualsevol mida de pantalla millorant de forma positiva l’experiència de l’usuari.

Què passa si la meva pàgina web no és “responsiva”?

Avui en dia tenir una pàgina web responsiva és vital per obtenir un bon posicionament web (posar link seo), ja que evitarem tenir pàgines web per duplicat o haver de fer redireccions a altres enllaços evitant així, possibles problemes amb els anomenats “social links” que tal com diu el nom, són aquells enllaços compartits amb les xarxes socials.

Si la nostra pàgina web no és “responsiva”, els motors de recerca seran molt durs amb el nostre posicionament i ens penalitzaran a l’hora de pujar posicions a les llistes de resultats fent que la nostra competència aparegui dels primers, mentre que a nosaltres no ens trobaran fins a la segona o tercera pàgina.

I no ho diem nosaltres, els números parlen per si sols:

  • Un 48% dels consumidors són reticents a les pàgines web que no es visualitzen bé o que donen molts problemes a l’hora de ser visualitzades des de dispositius mòbil o tauletes.
  • Un 52% d’usuaris rebutgen la majoria de negocis per falta d’un disseny “responsiu”.
  • Un 67% de la població compra a través dels mòbils intel·ligents.

Quins beneficis té una pàgina web “responsiva”?

Principalment, una web “responsiva” facilitarà la interacció amb l’usuari oferint les mateixes opcions que una pantalla d’ordinador però optimitzada per a mòbils i tauletes. Les webs s’ajustaran a pantalles inferior a 5 polzades i evitaran que l’usuari hagi d’estar ampliant i reduint la pàgina, ja que la mida del text s’adapta a la mida de la pantalla automàticament.

També adapta els menús mitjançant recursos desplegables i aporta a la web una imatge amb un  disseny propi de les aplicacions. Gràcies a aquesta optimització, els menús ofereixen una interfície més simple, intuitiva i atractiva.

I finalment el més important, només haurem de tenir una sola pàgina web, evitant duplicats que ens penalitzin en la nostra contínua lluita pel SEO i que tindrem una sola pagina web per dominar-les totes!

, , , ,
La innovació en els packagings
Consells per potenciar una e-commerce

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú