Disseny

La innovació en els packagings

El packaging no pot ser un element més en el producte. És de fet, un dels principals comunicadors de la imatge i personalitat de la marca a través dels seus colors, el copy (si n’hi apareix) i de la seva forma. Permet diferenciar-se de la resta de competidors, fet molt important que cal tenir en compte perquè vivim en una societat on el mercat està saturat de productes.

En els darrers anys s’han produÏt molts avenços en aquest sentit i a més molt constants. Es tracta d’un fet bastant inusual ja que, fins al moment el temps d’evolució dels packagings es donava cada vintena d’anys. Aquest fet ha suposat per les empreses un impulsador per començar a desenvolupar nous packagings.

A través d’ells es ven l’experiència que pot viure el consumidor del producte i per tant és un element molt important que cal cuidar. A causa d’això, els packagings són dissenyats tenint en compte el perfil del consumidor i oferint a aquest quelcom que l’impulsi a la compra d’aquest producte i no d’un altre. Les innovacions són sobretot en desenvolupar envasos sostenibles, formats que transgredeixin a allò que estem acostumats a veure i en crear sensacions a través d’aquest.

A continuació us oferim uns quants exemples de packagings innovadors i triumfadors.

 SMIRNOFF

Amb el llançament de la nova línia Smirnoff Caipiroska, l’agència JWT va dissenyar una ampolla amb la textura de les fruites a les quals fa referència el packaging (llimona, fruites de la passió i baies), el qual a més era possible pelar, tal com aquell qui pela una fruita.

innovació packagings KLEENEX

En aquest cas l’il·lustrador Hiroko Sanders va dissenyar per la marca Kleenex un packaging que fes més atractiu el producte, el qual durant els mesos d’estiu degut al tipus de servei que fa no és massa utilitzat. Gràcies a aquest atractiu packaging, relacionat amb fruites que són un menjar fresc i que és apetitós en els mesos d’estiu, es va aconseguir disparar les vendes del producte.

innovació packagings TPOD TEA

Nou concepte en el disseny dels packagings de les infusions de bosseta. En aquest cas el nou disseny per la marca TPOD TEA oferiex la possibilitat que la teva bosseta de te o infusió no s’enfonsi al final de la tassa fent que l’element que habitualment queda penjat a l’exterior de la tassa tingui la capacitat de flotar i així evitar que s’enfonsi la part final de la teva bosseta de te. El disseny és d’Elisabeth Soos.

innovació packagings TAKARA FRUIT JUICE PACKAGING

La marca de sucs envasats Takara va llençar un nou packaging de la mà del dissenyador Naota Fukasawa. El disseny innovador consistia a transmetre al consumidor la compra de la mateixa fruita a través del suc envasat, així doncs el que es va fer va ser idear un packaging que pogués transmetre a la perfecció aquesta sensació. El resultat va ser un packaging amb la textura de la fruita del qual estava fet el suc i que transmetia la mateixa frescor de menjar directament la fruita.

innovació packagings  ANTI THEFT FOOD BAGS

A priori pot semblar innecessari el disseny d’aquestes bosses, però per evitar que els teus companys de feina confonguin el teu dinar amb el seu, o bé intentin robar-te’l perquè el teu és millor, aquest packaging tan innovador és genial. Consisteix en una bossa de plàstic la qual conté taques verdes en el seu exterior i que fan que es vegi el pa com si estigués florit i d’aquesta manera allunyes qualsevol possible lladre pel teu entrepà 😉

innovació packagings POP – UP POPCORN

A continuació podem veure el disseny fet per Anni NykÄnen pel concepte que ha proposat en el packaging de les crispetes. Consisteix en un tipus envàs que tan permet que aquest sigui introduuÏt en el microones com que les crispetes siguin consumides des del mateix envàs gràcies al seu sistema d’obertura que li dóna una forma de bol al mateix packaging.

innovació packagings HANDY NAILS

En iniciatives de packaging ecològics trobem l’exemple de la marca APEX, la qual es dedica a la fabricació de claus. En aquest cas, a través del disseny proposat per Melissa Archer, es va substituir el model de packaging de plàstic usual en tots els claus per un de cartró, que és un material molt més fàcil de reciclar.

innovació packagings  BUTTER BETTER

També en la línia de packagings ecològics trobem el disseny proposat per Yeongkeun Jeong per aquesta marca de mantega. Es tracta d’uns envasos individuals de mantega la tapa dels quals és un petit ganivet fet de material reciclable i biodegradable.

innovació packagings

, , ,
Tendències en disseny gràfic del 2016
Disseny web “responsive”

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú