Disseny

Tendències en disseny gràfic del 2016

Vols saber quines són les tendències més utilitzades en disseny gràfic aquest 2016? A continuació te les presentem, no t’ho perdis!

Tipografies: per una banda es farà un retorn a les tipografies Sans Serif com ara per exemple la Neue Helvetia, Palatino Sans o Avenir Next. D’altra banda també es portarà la combinació entre tipografies que contrastin entre elles: algunes dures i altres més arrodonides.

Espai negatiu: l’ús d’aquest espai permet transmetre un significat més profund o bé amb doble significat als dissenys. De la mateixa manera també pot ajudar a transmetre un toc més minimalista, el qual també serà tendència.

Retro “modern”: fent referència a l’estil retro dels últims anys del 1970 fins als 90 torna la tendència però retocada amb un toc més modern. Des d’elements relacionats amb la tecnologia com ara PCs i vídeojocs fins a composicions fetes utilitzant estils dels 80.

Formes geomètriques i abstractes: aquests elements també formen part del disseny del 2016. Tot i que el realisme no deixarà de tenir presència també es podran veure diferents elements abstractes. Això anirà acompanyat de la tendència per les formes geomètriques i que es poden aplicar en fons, com a tècnica il·lustrativa o bé en elements gràfics.

Colors neutrals: es farà una fusió entre colors vius i grisosos de manera que la tendència es decantarà més per colors pastel i més saturats. Posant en relació doncs la inspiració en els 80s/90s.Tendències disseny 2016

Flat design: és un estil minimalista que està sent una tendència molt utilitzada en el món del disseny últimament. És una tècnica basada en un disseny que transmet volum, una tipografia i colors plans basat tot en la simplicitat. Aquest estil permet dissenyar interfícies més accessibles i fàcils d’utilitzar pels usuaris, i també s’utilitza en el disseny de cartells o altres elements gràfics.

Modular layouts: consisteix en un estil de disseny per les pàgines web basat en diferents mòduls que es distribueixen al llarg d’aquesta i que permeten una distribució més organitzada dels elements i contingut que apareixen. No necessàriament tots els elements han d’estar alineats, sinó que la gràcia és que alguns sobresurtin més o bé siguin més petits.

Minimalisme: és un estil basat en les formes geomètriques elementals, modulars i repetitives que ofereixen una manera simple de transmetre la representació d’un objecte o d’una idea. No només és el cas de les formes el que es veu simplificat sinó també el dels colors.

Il·lustracions: les il·lustracions serveixen com element que permet atribuir al disseny gràfic (sigui un cartell, una targeta…) un toc més personalitzat i així diferenciar-lo de la resta de competidors. Les il·lustracions són quelcom personal i permet reforça la personalitat de la marca.

, , ,
Premiats el Sol Festival 2016
La innovació en els packagings

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú