Disseny

Tendències en disseny gràfic del 2016

Vols saber quines són les tendències més utilitzades en disseny gràfic aquest 2016? A continuació te les presentem, no t’ho perdis!

Tipografies: per una banda es farà un retorn a les tipografies Sans Serif com ara per exemple la Neue Helvetia, Palatino Sans o Avenir Next. D’altra banda també es portarà la combinació entre tipografies que contrastin entre elles: algunes dures i altres més arrodonides.

Espai negatiu: l’ús d’aquest espai permet transmetre un significat més profund o bé amb doble significat als dissenys. De la mateixa manera també pot ajudar a transmetre un toc més minimalista, el qual també serà tendència.

Retro “modern”: fent referència a l’estil retro dels últims anys del 1970 fins als 90 torna la tendència però retocada amb un toc més modern. Des d’elements relacionats amb la tecnologia com ara PCs i vídeojocs fins a composicions fetes utilitzant estils dels 80.

Formes geomètriques i abstractes: aquests elements també formen part del disseny del 2016. Tot i que el realisme no deixarà de tenir presència també es podran veure diferents elements abstractes. Això anirà acompanyat de la tendència per les formes geomètriques i que es poden aplicar en fons, com a tècnica il·lustrativa o bé en elements gràfics.

Colors neutrals: es farà una fusió entre colors vius i grisosos de manera que la tendència es decantarà més per colors pastel i més saturats. Posant en relació doncs la inspiració en els 80s/90s.Tendències disseny 2016

Flat design: és un estil minimalista que està sent una tendència molt utilitzada en el món del disseny últimament. És una tècnica basada en un disseny que transmet volum, una tipografia i colors plans basat tot en la simplicitat. Aquest estil permet dissenyar interfícies més accessibles i fàcils d’utilitzar pels usuaris, i també s’utilitza en el disseny de cartells o altres elements gràfics.

Modular layouts: consisteix en un estil de disseny per les pàgines web basat en diferents mòduls que es distribueixen al llarg d’aquesta i que permeten una distribució més organitzada dels elements i contingut que apareixen. No necessàriament tots els elements han d’estar alineats, sinó que la gràcia és que alguns sobresurtin més o bé siguin més petits.

Minimalisme: és un estil basat en les formes geomètriques elementals, modulars i repetitives que ofereixen una manera simple de transmetre la representació d’un objecte o d’una idea. No només és el cas de les formes el que es veu simplificat sinó també el dels colors.

Il·lustracions: les il·lustracions serveixen com element que permet atribuir al disseny gràfic (sigui un cartell, una targeta…) un toc més personalitzat i així diferenciar-lo de la resta de competidors. Les il·lustracions són quelcom personal i permet reforça la personalitat de la marca.

, , ,
Premiats el Sol Festival 2016
La innovació en els packagings

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú