Web & Apps

Consells per potenciar una e-commerce

Entenem com e-commerce o comerç electrònic, com el mètode de compravenda de productes o serveis utilitzant internet com a mitjà.

Quins avantatges competitius ens aporta respecte el comerç tradicional?

 • Horari indefinit: 24 hores, els 365 dies de l’any.
 • Segmentació de clients: facilitat de segmentar els clients i realitzar campanyes específiques per a cada tipus.
 • Ampliació geogràfica: ens permet ampliar el radi d’expansió dels nostres productes a nivell mundial.

Tot i així existeixen diferents tipus d’e-commerce depenent del tipus de venedors i a quin tipus de consumidor s’encaren:

 • B2B (Business to Business)
 • B2C (Business to Consumer)
 • B2G (Business to Government)
 • C2C (Consumer to Consumer)
 • C2B (Consumer to Business)

1.Investiga als teus clients: Comença analitzant com són els teus clients, quins interessos i necessitats tenen i quins productes els hi pot interessar de la teva empresa o sector.

2.Investiga la competencia: Observa com es comuniquen amb els clients i quines paraules claus utilitzen per posicionar els seus productes, asixí podràs fer-te una idea del que et costarà posicionar els teus i sobretot establir una política de preus pensant sempre en el marge de benefici.

3.Accessibilitat & Atenció al client: Sitúa tota la informació important en un lloc visible i fàcil d’accedir (Gestió de transport, política de devolucions, garanties..) A més inlcou un apartat o informació perquè el client pugui posar-se en contacte amb la teva empresa per solucionar possibles problemes.

4.Sedueix a Google amb contingut i descripcions: La xarxa està plena de botigues onlines així que has de diferenciar-te d’elles per tal que Google ho valori positivament. Fàcil i senzill, pren atenció:

 • Escriu una descripció per cada categoria així els usuaris sabran el que hi trobaran. No et passis amb les paraules claus, recorda que la usabilitat és el més important.
 • En moltes ocasions els proveïdors ofereixen una descripció del seu producte i després totes les pàgines contenen la mateixa informació. Sigues original i redacta descripcions originals. A la llarga tot es recompensa.

cat5.Productes relacionats: Vols retenir als usuaris més temps a la teva pàgina? Vols donar més visibilitat a certs productes que no es venen? Inclou dos o tres productes relacionats a cada landing page de productes així redireccionarás als teus usuaris a altres productes que els hi poden interessar.

6.Fragments estructurats: Inclou en els teus productes informació addicional per guanyar posicionament. Pots fer servir l’eina Google Webmaster Tool (Aspecte de cerca >; marcador de dades)

7.Incou valoracions: Davant un dubte.. Què fem? Mirar el que els altres usuaris opinen! Inclou valoracions a la teva e-commerce per tal que augmenti la tasa de conversió, però recorda que també poden ser negatives, així que…¡a treballar per ser el millor del teu sector!

8.Una imatge val més que mil paraules: Vols seduir als teus clients? [pullquote position=”right”]Inclou imatges de qualitat i vídeos de productes per crear engagement i augmentar les vendes.[/pullquote] Tot i això, has de tenir en compte un aspecte essencial:

 • Optimitza les imatges, ja que Google penalitza les pàgines amb un temps de càrrega elevat.

9.Xarxes socials al poder: Potencia la teva pàgina a través de les xarxes socials compartint els teus productes, vídeos o categories. Les mencions socials són vots positius de cara a Google i crearás Link Building natural.

10.Evita els errors 404: En moltes ocasions quan un producte s’acaba s’elimina de la pàgina web i això genera un error 404… ERROR! Prova en realitzar un 301, és a dir, reencaminar-lo a un altre producte o categoria.

11.Sigues actiu: Realitza promocions o descomptes temporals per donar vida a la teva pàgina i crear fidelitat amb els teus clients pensant sempre amb el marge de benefici.

 • Per què no apuntar-te a la moda del Black Friday?
 • I si creem un dia especial amb descomptes?
 • Per què no realitzar campanyes amb influencers?
, , ,
Disseny web “responsive”
Estratègies amb influencers

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú