Marketing

Estratègies amb influencers

Abans els nens somiaven en ser mestres, futbolistes, bombers o astronautes, però ara tot això ha canviat. Ara volen ser influencers!

En els últims anys les empreses han trobat en ells una font de connexió entre la marca i els clients, convertint-los així en ambaixadors de la marca o referents pel seu públic objectiu.

En un post publicat fa unes setmanes us vam parlar sobre els influencers, quina era la seva funció en el mercat 2.0 i els diferents tipus en què els podíem classificar. Si et vas perdre l’entrada fes clic aquí i coneix la revolució d’Internet.

[pullquote position=”right”]En un dia estem exposats a més de 3.000 impacte publicitaris[/pullquote], ja sigui a través dels mitjans offline o a través de les diferents xarxes socials com Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, etc.

Avui us mostrem els diferents tipus de campanyes amb influencers que es realitzen a les diferents xarxes socials, sobretot a YouTube i Instagram.

1. #LOOKIT

Aquest tipus d’estratègia és molt discreta i consisteix a situar un producte de manera subtil sense anomenar la marca ni fer referència explícita d’ella. El podem trobar sobretot a YouTube o Instagram.

2. #WEARIT

Estratègia ideal per marques de roba i/o complements que funciona a la perfecció a Instagram. Les marques regalen o donen una retribució econòmica als influencers a canvi de promocionar els seus productes a través de fotografies.

La menció a la marca es pot realitzar de manera directa o indirecta:

  • Menció directe: s’anomena la marca en el comentari de la foto i a la vegada s’etiqueta al perfil d’Instagram d’aquesta per generar tràfic directe.
  • Menció indirecte: no s’anomena a la marca en el comentari de la foto però s’etiqueta el perfil de la marca.

Puma coneix el poder dels influencers i per això el passat any va realitzar una campanya per donar visibilitat a l’entorn 2.0 a la seva nova línia de productes IGNITE TX. Van dissenyar una campanya amb més de 60 influencers als que van enviar el producte juntament amb un briefing on es detallava el tipus de fotografies que havien de realitzar explicant la seva experiència amb les IGNITE  en primera persona. 

Alguns dels influencers més destacats que van col·laborar amb la campanya són: Nina Urgell, Andrea Belver, Jessica Goicoechea, Marina Romero, Sergio Carvajal o Andrea Compton. 

Sin título-2-02

3. #ENJOYIT

Si el que vols és que els teus influencers generin empatia amb la marca i la promocionin, no de manera comercial sinó des d’un punt de vista més personal fes-los viure una experiència.

El màrqueting experiencial tracta d’establir connexions entre les marques i els seus consumidors, o en aquest cas amb els influencers que actuen com a connexió amb els futurs clients potencials. És per això que [pullquote position=”right”]el màrqueting experiencial compromet els sentits del consumidors i els permet interactuar físicament amb la marca. [/pullquote]

Aquest tipus d’estratègia es produeix a nivell empresarial o a nivell turístic:

  • Estratègia comercial: La teva empresa realitza un esdeveniment per promocionar un nou producte? Invita als influencers a la premiere perquè es facin fotografies o vídeos i els publiquin a les xarxes socials.
  • Estratègia turística: Vols promocionar una ciutat o país? Invita als influencers a passar un cap de setmana amb activitats organitzades i així publicaran a les xarxes el seu dia a dia durant les vacances.

Una de les últimes campanyes que ens ha sorprès positivament ha estat la que ha creat GreenPeace conjuntament amb les YouTubers Yellow Mellow i Maria Cadepe que sumen entre les dues més de 3 milions de seguidors. 

En aquesta ocasió les youtubers expliquen a través d’Vlogs els seus vuit dies de navegació des d’Holanda fins a la ciutat més al nord en el cercle polar Àrtic i, a través d’una pàgina web, animen als seus seguidors a firmar a favor de salvar l’Àrtic. La seva experiència ha estat compartida a través de les xarxes socials i actualment ja ha aconseguit més de 200.000 firmes. 

4. #PROVEIT

Aquest tipus d’estratègia funciona amb el mateix sistema que #WEARIT, amb l’única diferència que aquí no volem mostrar només productes.. Volem que els provin!

En els últims anys YouTube s’ha convertit en un espai didàctic en el qual podem aprendre a fer-nos un nus de corbata, a tocar la guitarra o inclús a fer-nos un maquillatge especial per cap d’any.

Tens una nova línia de pintallavis i vols promocionar-la? Fes arribar als influencers els teus productes ja sigui gratuïtament o amb una remuneració perquè apareguin en els seus vídeos.

Els productes ideals per promocionar amb aquesta estratègia són: productes de bellesa & maquillatge, videojocs, electrodomèstics…

Sin títulod-2-03

Influencers: Patry Jordan, Marta Riumbau, Con Luz y Color, Lizy P. 

5. #TASTEIT

Fàcil i senzill… Vols promocionar una nova línia de productes alimentaris? Envia als YouTubers els teus productes perquè realitzin vídeos especialitzats o als Instagramers perquè els promocionin a través de fotografies.

Al llarg del 2015 han estat moltes les pàgines webs especialitzades en menjar de tot el món com Japan Crake que s’han animat amb els influencers. En aquests casos s’han utilitzat YouTubers perquè tastessin el menjar i ho comentessin als vídeos.

Un altre cas molt conegut han estat els caramels Jelly Beans que recentment han llançat una línia que es caracteritza per tenir dos caramels de cada color iguals, un amb un gust agradable i l’altra amb molt mal gust. Els YouTubers s’han unit a la nova tendència creant vídeos divertits del tipus Challenge menjant els caramels. Doneu una ullada n’hi ha de molt divertits.

Us deixem alguns exemples de vídeos de Secretos de Chicas Vlog, BlueEye, Laura Yanes i la Família Carameluchi: 

Sin título-25-01

6. #PLAYIT

Juga i diverteix-te, ¡aquesta és la premissa!. Si el que vols és promocionar videojocs o jocs infantils, perquè no provar amb una estratègia online amb influencers del sector?

Els canals de gamers són molt populars a la xarxa i acumulen milions de seguidors en tot el món. Per altra banda, encara que sigui difícil de creure hi ha canals dedicats als jocs infantils que acumulen igual o major quantitat de seguidors que els gamers. Així com ho escolteu.. hi ha canals especialitzats en obrir, muntar i jugar amb les joguines dels més petits de la casa.

Si tens una empresa i vols dur a terme una estratègia de màrqueting amb influencers pots contactar amb empreses que es dediquen a la representació d’influencers que t’assessoraran i al mateix temps buscaran la millor solució per tal que els teus productes arribi a un màxim públic objectiu. Una d’elles és MOMMEM. Doneu-hi una ullada i entreu en la revolució 2.0.

, , , ,
Consells per potenciar una e-commerce
La nostra experiència amb el logotip dels 25 anys de Ràdio Banyoles

Entrades relacionades

Agencia de publicitat Girona

Canvis en l’algoritme d’Instagram i compres directes

Benvinguts una setmana més al nostre blog! Avui venim a parlar-vos d’Instagram, ja que ha anunciat dues novetats que canviaran la forma de veure les xarxes, transformant-les encara més en…
Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú