Social MediaWeb & Apps

‘Must have apps’ per a l’edició fotogràfica

Benvinguts una setmana més al blog! Al post d’avui renovem una entrada antiga que parlava sobre les millors apps de fotografia. Han passat més de dos anys, temps suficient perquè les existents evolucionin i perquè n’apareguin de noves.

Si t’agrada cuidar fins a l’últim detall les fotografies que comparteixes a les xarxes socials, no et pots perdre aquest post!

VSCO

Apps-fotografia-vsco

iOS i Android – Gratuïta

De les apps que presentarem aquesta és la més senzilla d’utilitzar, ja que les eines que ofereix són molt simples. Això no vol dir que no s’aconsegueixin bons resultats, tot el contrari, pots obtenir una edició bastant professional.

VSCO és especialment coneguda pels filtres que porta de sèrie (de manera gratuïta se’n poden descarregar més). Uns filtres que deixaran les teves captures amb un estil de filtre de pel·lícula molt peculiar. La intensitat d’aquests filtres és ajustable segons el teu gust (recomanable no passar de +7, ja que la imatge queda bastant saturada).

Un cop has escollit el filtre que més t’agrada pots acabar d’editar manualment alguns ajustos com la il·luminació, contrast, temperatura, etc.

A més a més, té un apartat anomenat DSCO que permet fer petits stop-motions ideals per publicar als stories d’Instagram.

Snapseed

Apps-fotografia-snapseed

iOS i Android – Gratuïta

Desenvolupada per Google, és una de les millors aplicacions que podem trobar al mercat, i a més és gratuïta!

A diferència del VSCO els paràmetres per editar manualment la foto són molt més amplis i et donen molt de marge per retocar.

Les funcions més interessants que té són:

  • Tune image: Pots ajustar d’una manera molt detallada la il·luminació de la imatge a través de diferents paràmetres com: brillantor, contrast, ombres, ambient, etc.
  • Selective: Permet seleccionar punts de la fotografia (segons el color i tonalitat) per editar només aquesta zona (ajustant la il·luminació, contrast, saturació, etc.).
  • Healing: És com el conegut ‘tampó de clonar’ del photoshop, i serveix per copiar una zona de la fotografia en una altra, bé per amagar un objecte o per duplicar-lo (per exemple, eliminar una esquerda d’una paret).
  • White Balance: Fa un balanç de blancs automàtic.

Adobe Lightroom

Apps-fotografia-adobe-lightroom

iOS i Android – Gratuïta

És l’app per excel·lència respecte a precisió a l’hora de retocar el color i l’exposició de les teves imatges.

La versió en app del popular software per ordinadors Lightroom proporciona eines professionals d’edició perquè puguis editar les teves creacions siguis on siguis, sense dependre el teu ordinador. Destaquem que es pot treballar amb fitxers RAW, un format d’imatge d’alta qualitat que conté la totalitat de les dades tal com ha estat captada.

Pot ser tan utilitzada com per aquells que s’inicien en aquest món com per professionals.

Una eina molt útil és l’opció de copiar l’edició feta en una fotografia i copiar-la a altres. D’aquesta manera pots crear el teu propi filtre, i utilitzar-lo a totes les teves imatges per crear un feed al teu Instagram uniforme.

Afterlight 2

Afterlight-2

iOS  – Pagament (3,49€)

Aplicació ideal per aquells que els hi agrada donar un toc més artístic a les seves creacions. És ideal per a la edició integral i les superposicions artístiques.

Compta amb les funcions més bàsiques d’edició com són l’exposició, saturació contrast i to. Aquesta app és especialment coneguda per les textures d’efectes de prisma, efectes de llum i superposicions de pel·lícules amb efecte pols, uns filtres que han sigut tota una tendència a Instagram.

Una altre característica per la qual és conegut Afterlight 2 són els marcs de fotos que pots aplicar a les fotografies. Des d’un requadre blanc fins a un marc de polaroid, una altre tendència.

Unfold

Unfold

iOS i Android – Pagament (versió bàsica gratuïta)

Si el que t’agrada és publicar stories a Instagram i a més a més amb una bona presentació, Unfold serà una de les teves apps de fotografia preferides.

La versió gratuïta és bastant bàsica però tot i així pots aconseguir unes composicions ben elegants i correctes. Si que és veritat que val la pena tenir la versió de pagament ja que disposa d’un munt de composicions.

, , , , , , , , , , ,
Efecte neó amb Illustrator
Com gestionar les Xarxes Socials a l’estiu?

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú