Disseny

Funcions ràpides de teclat per Illustrator

Sabies que optimitzar el temps de treball amb l’Illustrator a l’hora de dissenyar és possible a través de les funcions ràpides del teclat?

Segurament moltes de les funcions ràpides principals del programa ja les coneixeu i les utilitzeu en tot moment, però avui us vull parlar d’aquelles funcions que probablement són menys conegudes i que de ben segur us poden ser útils a l’hora de treballar.

Abans de començar us deixo amb el llistat de funcions ràpides directes per activar eines de treball per Illustrator d’un teclat de sistema operatiu Macintosh. També podeu veure totes les funcions ràpides que ens ofereix Adobe fent clic aquí.Funcions ràpides de teclat per Illustrator1. Comand + F

Probablement molts de vosaltres ja coneixeu aquesta funció però pels que no, aquesta funció ràpida us serà molt útil en el moment en què treballeu amb diferents taules de treball en un mateix disseny. Podríem dir que a partir d’ara aquesta funció serà la que substituirà bona part dels vostres “copy – paste” ja que el que ens permet el Comand + F és enganxar els elements del nostre disseny just a la mateixa posició on es troba en una altra taula de treball. També fa la funció d’enganxar pel damunt dels altres objectes de la taula de treball. Per contra, també tenim el Comand + B que seria el mètode abreviat d’enganxar al darrere.

Funcions ràpides de teclat per Illustrator
2. Comand + Y

Funcions ràpides de teclat per Illustrator

Aquesta és una funció ràpida que ens altera el nostre espai de treball creant una previsualització únicament de contorns. Això el que ens permet és poder seleccionar els objectes per mitjà de contorns sense tenir en compte la resta d’elements gràfics del document. Una funció ràpida molt útil per detectar elements invisibles a la vista.

3. Comand + H

Si en un moment determinat comences a percebre la selecció d’objectes o textos de forma alterada i no saps com arreglar-ho tranquil, probablement has utilitzat la funció Comand + H. També si es dona el cas que totes les taules de treball que havies creat han desaparegut, simplement utilitza la funció ràpida Comand + Mayús + H per poder-les tornar a visualitzar.

4. Comand + Mayús + D

Algun dels teus objectes conté transparència i no el pots detectar a simple vista? Aquesta funció ràpida et permetrà previsualitzar les transparències dins la taula de treball. Si alguns dels objectes conté opacitat, amb aquesta funció no se t’escaparà.

5. Comand + Barra espaiadora

Si vols fer zoom positiu de forma ràpida i òptima amb aquesta senzilla funció ràpida activaràs la lupa sense necessitat de seleccionar-la des del quadre d’eines cada vegada. Si apliques Comand + Alt + barra espaiadora activaràs el zoom negatiu.

6. Comand + Mayús + I

Has activat la quadrícula de perspectiva sense voler i t’estàs tornant boig per desactivar-la? Segur que t’ha passat moltes vegades i t’has vist obligat a començar un nou document, tranquil ens ha passat a tots. Amb aquesta funció ràpida ja no et passarà mai més, activa i desactiva la quadrícula de perspectiva amb tres dits!

7. Comand + mayús + B

Funcions ràpides de teclat per Illustrator

Si inexplicablement desapareixen els vèrtexs de transformació d’un objecte vectorial o fotografia possiblement has ocultat sense voler el quadre delimitador, amb aquesta funció ràpida podràs activar-lo de nou de forma senzilla.

Funcions ràpides de teclat per IllustratorFuncions ràpides de teclat per Illustrator

Finalment destacar també que Illustrator ens ofereix la possibilitat de veure tot el llistat de mètodes abreviats dins el mateix programa, això ens pot ser útil per si no volem perdre el temps buscant per Internet i optimitzar així el nostre temps de treball. A part, també podrem editar o crear les nostres pròpies funcions ràpides, així, si alguna funció ens sembla molt complicada de recordar o molt complexa a l’hora d’activar, ho podem modificar com nosaltres volguem.

Edición > Métodos abreviados del teclado…

Ara que ja coneixeu molts d’aquests mètodes toca posar-los en pràctica. Podeu començar a través d’aquest tutorial Illustator d’efecte neó!

Colors en tendència tardor-hivern 2019/2020
Influencers de Girona

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú