MarketingTecnologia

Gaming Influencer: Màrqueting en el món dels videojocs

La indústria dels videojocs s’ha convertit en un dels més potents en termes de màrqueting. El sector ha evolucionat molt i ha permès que es creï la figura del gaming influencer. Aquests, són igual de populars que els influencers de moda, bellesa, fitness, etc. Els gamers es graven en directe jugant els jocs preferits de l’audiència, en plataformes com YouTube, Mixer, Twitch, etc. Per exemple, Pewdiepie, no només és un dels youtubers amb més seguidors, sinó que també un dels influencers de videojocs més famosos. En conseqüència, compta amb més de 100 milions de seguidors en el seu canal de YouTube. A més a més, ha treballat amb moltes marques importants com ara Volvo i Razer Kraken

Què és un gaming influencer?

Segons Socialpubli (2018) és una persona que compta amb certa credibilitat sobre un tema concret. Gràcies a la seva presència i influència en les xarxes socials pot arribar a convertir-se en un prescriptor interessant per a una marca. El màrqueting d’influencers ha demostrat ser una de les estratègies més efectives per a les marques. ja que poden aconseguir que aquestes tinguin molt d’èxit. Un dels aspectes exclusius de la indústria del joc són els múltiples punts de contacte que apareixen com a oportunitats per atraure el públic. Des del llançament d’un nou joc, fins a descàrregues i compres i, finalment, fins a l’activitat de màrqueting promocional. De fet, Brownlee (2017), confirmava que les marques utilitzaven els videojocs com una eina de màrqueting que els hi permet connectar amb una audiència diferent. 

Quina és la influència del gaming influencer?

Segons Freedman (2020), la influència dels influencers al mercat dels videojocs és massiva, sobretot si es compara amb altres mercats. Una de les diferències entre els influencers de videojocs amb els altres, és que els primers solen ser més autèntics perquè els hi apassiona els jocs que juguen. Actualment, hi ha moltes plataformes disponibles per aquests, tanmateix, els autors consideren que els influents tenen el poder de fer que els jugadors canviïn de plataforma. També, afirmen que hi ha d’haver una gran afinitat entre els gamers i les marques, dit amb altres paraules, han de compartir valors i crear un contingut de qualitat.

, ,
Shoppable TV: Nova tendència de Màrqueting Digital
Un futur sense cookies?

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú