Creative Corner

Rebrandings del 2019

En aquests temps on els canvis succeeixen constantment és necessari saber adaptar-se i evolucionar per tal de seguir endavant. En aquest post farem una petita compilació d’alguns dels rebrandings que van tenir lloc aquest passat 2019.
BBVA

Aquest banc va presentar tot un canvi d’identitat el qual va cridar l’atenció del públic, especialment per la controversia del seu nou logotip. La tipografia utilitzada és més simple, sense contrast en el gruix de les astes i extrems arrodonits, i tot i que perd una mica de personalitat el logo es veu més clar. El que destaca més, i ha cridat l’atenció de molts, és el com la V i la A s’han convertit en dos fletxes oposades, estan la segona més alçada que la resta dels caràcters. Queda clar quin significat té la fletxa cap amunt però la seva posició crea certa tensió, desequilibra el logo, cosa que no és gaire adequat si es tracta d’una entitat bancària. Per una altra banda la forma de fletxa dificulta la lectura del nom, bé que els que coneixen el banc sabran llegir-ho però la resta de persones potser entenguin malament el nom. Ja per últim, tal i com podem veure en el vídeo de presentació, les fletxes seran un element principal a l’hora de desenvolupar les diferents aplicacions

Per una altra banda el to de blau utilitzat és una mica més fosc, el qual dona pes i denota seriositat. Les vores arrodonides, a banda de facilitar la materialització del logo, transmeten proximitat, ja que l’objectiu del banc és ser més proper amb els seus clients i oferir una mateixa experiència d’usuari en tots els països on té seus distribuïdes. 

Volkswagen

El nou redisseny de Volkswagen ens presenta un nou logo reduït als seus elements principals i de forma plana. La simplicitat i la bidimensionalitat d’aquest fa que sigui més clar, visual i que es doni més contrast en els diferents suports on s’utilitza. En qüestió de color presenten juntament amb el blanc dos opcions de blau les quals permeten més combinacions de colors i contrastos diferents.

Pel que fa a altres elements presenten animacions fluides, tipografies fines i composicions elegants. En els vídeos presenten escenes més properes, càlides, en les quals el públic es pugui identificar com a usuaris.


Discovery

Dissenyat per Roger, Discovery Channel va presentar un nou logo i un canvi de la seva identitat. El nou logo presenta una tipografia més geomètrica i amb més gruix d’asta que li dona pes i una imatge moderna. La bola del món perd protagonisme en tenir un tamany més reduït però queda més integrada en formar part de la D. A més ara ja no té color i presenta tots els continents.

Les diferents aplicacions de la marca utilitzen com element principal les imatges i per complementar-les es fa servir una combinació del blanc, negre i una limitada paleta de colors. La lletra D també s’utilitza com un element destacat amb la qual es poden fer moltes combinacions i composicions.

Firefox

Conjuntament amb els dissenyadors de Romotion, l’equip de Firefox va desenvolupar una imatge actualitzada de la marca. En qüestió del logotip, la tipografia és més geomètrica i les astes més gruixudes, donant més pes i presència al nom. Pel que fa al isotip, destaca el fet de que s’ha prescindit del famós símbol de la guineu. Tot i així l’ús dels colors, degradats i la forma fan que el resultat es vegi bé.

A partir de la geometria dels diferents logos i la nova paleta de colors i degradats s’ha desenvolupat un sistema de formes que permet la composició de patrons per a fons, il·lustracions, pictogrames, motions graphics, etc.

Fox entertainment

Creada en col·laboració amb Trollbäck+Company, Fox Entertainment va presentar la seva nova imatge en els 71 Emmy awards. El nou logotip ens mostra una versió molt geomètrica de la paraula fox. Els caràcters s’han convertit en blocs ben gruixuts amb una separació mínima, cosa que converteix la paraula en tot un bloc amb molt de pes visual. El problema que trobem és que la forma simplificada de la F es pot malinterpretar com una V, fent-nos llegir Vox en comptes de Fox. En altres aplicacions però es fa servir una versió més distingible de la lletra.

Zara

La cadena de botigues ZARA va fer un canvi d’imatge a principis d’anys i el seu nou logotip, dissenyat per l’agència francesa Baron&Baron, va cridar l’atenció de molts, especialment per la tipografia. Aquesta, que presenta certa similitud amb la de l’anterior logo, presenta un contrast molt més marcat i un kerning molt reduït que resulta en la col·locació superposada dels caràcters. En qüestió d’imatge es denota sofisticació i s’utilitza una diversitat més àmplia de colors, ja no només blanc i negre com abans.

Warner Bros

L’empresa d’entreteniment Warner Bros va presentar un nou canvi de logo i identitat realitzada per l’estudi Pentagram.

En aquest cas podem veure un gran contrast entre l’antic i el nou logo degut a la complexitat del primer i la simplicitat del segon. Mentre que un presenta una diversos de detalls, diferents tonalitats i volum l’altre es composa només de l’escut i les inicials, és pla i completament blau. També hi ha una altra versió més detallada però aquesta només presenta una xic de relleu i la vora exterior. Un altre canvi destacat és la forma una mica més allargada del logo.

Gràcies a aquest redisseny la marca presenta una imatge més actualitzada, moderna, i el logotip es pot adaptar a qualsevol escala, superfície o plataforma fàcilment. A més es poden desenvolupar tot tipus de composicions i aplicacions a partir d’aquest.

, , ,
Google eliminarà les cookies
Activitats per NO avorrir-se a casa

Entrades relacionades

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú