Creative Corner

Les marques i el coronavirus

Avui en dia tots hem sigut testimonis del revolt que ha causat la pandèmia del coronavirus arreu del món. Totes les esferes de la societat s’han hagut d’adaptar a situacions poc habituals i realitzar canvis en la seva vida diària.

Moltes companyies han posat en marxa iniciatives per contribuir a frenar l’expansió del virus, com per exemple: realitzar donatius, cedir instal·lacions/equips o fabricar material sanitari. Tot i això, conscienciar la població de la importància de quedar-se a casa i mantenir la distància els uns amb els altres és l’opció més escollida per la majoria d’empreses.

Així doncs, les firmes de diversos sectors han canviat temporalment els seus logotips per conscienciar sobre la pandèmia, enviar un missatge de solidaritat i promoure el distanciament social, impulsant així el confinament.

A continuació us presentem algunes de les marques que han canviat els seus logotips per aquesta situació.

Mercado Libre

El Mercado Libre és la web de compra i venda per Internet més gran d’Amèrica Llatina i la modificació del seu logotip va cridar l’atenció de molts. En lloc de l’emblemàtica encaixada de mans han posat un xoc de colzes per fomentar aquest tipus de salutació i evitar el contagi.

Això va ser feina de l’agència argentina Gut i el qui va tenir la idea, Gaston Bigio, va comentar en una entrevista que “totes les marques tenen una veu i una responsabilitat molt gran perquè són part de la vida de la gent. Si des d’allà es pot impactar amb un missatge positiu o d’acció, és la responsabilitat. Tenen una veu i l’han d’utilitzar”.

Burger King

Burger King Argentina va fer un petit retoc al logotip tot i que només a la versió digital. L’empresa a Twitter va anunciar “Apaguem la graella. Tanquem les nostres portes des d’avui 20/3 per retrobar-nos més endavant.” I va presentar el seu logo modificat. El canvi d’aquest consisteix en esborrar les lletres K i G perquè es llegeixi IN, per tal de fomentar el confinament dins de les llars.

Audi Espanya

L’automobilística Audi també s’ha sumat a la causa i ha separat els 4 anells que conformen el seu logotip sota el lema “Mantinguem la distància per estar més units”. Aquest canvi l’han promocionat sobretot a les xarxes socials per recalcar la necessitat del distanciament social.

Mc Donalds

En una campanya que es va fer a Brasil (Iniciativa ideada per l’agència DPZ&T), aquesta franquícia va separar els dos arcs del seu famós logotip amb el missatge “Separats per un moment per estar sempre junts”. Com també en altres casos, aquesta iniciativa va rebre moltes crítiques que els titllen d’oportunistes. Per això la van acabar retirant i ara només presenten un vídeo amb un missatge de solidaritat, però sense el logotip retocat.

Coca-Cola

La companyia va realitzar un canvi d’imatge, el qual no va tardar a viralitzar-se, després de projectar la seva nova faceta en una de les icòniques pantalles de Times Square. El lema que utilitzat és “Mantenir-nos separats és la millor forma d’estar units”.

Desigual

La marca de moda ha separat el seu home i dona, que sempre han estat agafats de les mans, per remarcar la importància de la distància entre individus.

Volkswagen

La marca d’automòbils va presentar un logotip on s’ha deixat un espai bastant marcat entre la V i W, acompanyat del missatge “Gràcies per mantenir la distància.”

#The200Challenge

L’agència Shackleton ha posat en marxa aquest repte amb el qual convida a empreses, organitzacions i altres, a modificar de manera temporal els seus logotips mitjançant l’augment de la distància entre els caràcters. L’objectiu, igual que en els anteriors exemples, és recordar la importància d’incrementar l’espai entre les persones, seguint així les recomanacions per evitar el contagi de les autoritats sanitàries.

,
Passatemps de confinament
Què és TikTok?

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú